måndag 19 september 2011

Unga invandrarligister bakom kioskrån i Halmstad

RÅN De två rånarna, 16 och 18 år, behövde pengar, bland annat till körkort. Den 17 augusti slog man till mot kiosken i stadsdelen Nyhem i Halmstad. Killarna tog sig dit på en stulen moped. Men den kvinnliga expediten hade redan noterat killarna utanför och anade oråd så hon tryckte på larmknappen. Killarna var stirriga när de stormade in, maskerade och beväpnade med 30 centimeter lång kniv och luftpistol.

Killarna skrek "Kolla ner på era fötter för helvete!" och ett vittne hörde en av dem skrika: "Öppna kassaskåpet annars skär jag halsen av dig."

Efter en del fumlande fick de med sig kontanter, trisslotter och tre limpor cigaretter till ett värde av 50 000 kr och flydde fältet på mopeden. Men då var polisen dem i hälarna och prejade mopeden. Killarna flydde på varsitt håll men greps inom kort av polisen. Nu har rättegången inletts i Halmstad tingsrätt, där de står åtalade för rån, mopedstöld och ringa narkotikabrott. En av dem har trots sin unga ålder, 18 år gammal, redan skyddade personuppgifter.

PI återkommer i ärendet.

Kioskrånet
Personalen berättar

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt