fredag 2 september 2011

Förrymd zigenare mördade 70-årig bonde greps på Rosengård

GRIPEN Zigenaren Mehmed Dzafic, född 1989, är dömd för det s k Kastbergamordet till fängelse i tio år av hovrätten medan Lunds tingsrätt tidigare friat honom för mordet. Tingsrätten dömde dock honom för misshandel, grov kvinnofridskränkning, försök till grov stöld, försök till rån, rattfylleri, narkotikabrott till fängelse 10 månader.

Det handlar om rånmordet på den 70-årige lantbrukaren Knut Nilson som hittades den 16 maj 2008 i sitt hus i Kastberga utanför Eslöv i Skåne. Man hade bakbundit den svårt misshandlade gamle mannen och lämnat honom åt sitt öde.

I och med den friande domen i tingrätten släpptes Mehmed Dzafic. När sedan hovrätten ändrade påföljden till fängelse hade Dzafic gått under jorden och höll sig undan. Sedan dess har han varit internationellt efterlyst och man trodde att han fanns i Serbien.

Men polisen fick indikationer på att han skulle finnas i Malmöområdet. På torsdagskvällen greps han. Det var när civila spanare bevakade en adress på Rosengård som fick man napp. Dzafic kom ut från ett hus och greps odramatiskt. Nu har han förts över till kriminalvården som troligen placerar honom intialt på riksmottagningen i Kumla där man ska utreda var han ska placeras.

Kastbergamordet – TR
Kastbergamordet – HVR

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt