lördag 24 september 2011

Medierna i P1 vinklar och fabricerar om PI

Vi följer upp Mediernas inslag efter sändningen och rätar ut allt som påstås om det skulle behövas.

SVAMMEL Under lördag förmiddag kl 11:03 ska ni slå på radion eller höra det via denna länk. Då sänder Medierna i P1. Ett av inslagen handlar om PI, där man beskriver oss som följande:

Politiskt inkorrekt gömmer sig från lagen

Politiskt inkorrekt räknas idag som Sveriges största politiska blogg och har blivit en maktfaktor på nätet. Enligt stiftelsen Expo är Politiskt inkorrekt navet i högerextremismen på nätet. Redan tidigt gjorde man sig sitt rykte genom att publicera domar, namn och bilder på brottslingar med utländsk bakgrund. Men själva har redaktionen hela tiden gömt sig. Vi berättar också om nya, hittills okända kopplingar till riksdagspartiet Sverigedemokraterna.

Man illustrerar texten med tre bilder: Kent Ekeroth och Chang Frick, båda SD-politiker, samt Mats Dagerlind som driver Demofon.se och tillika agerar talesperson emellanåt för PI när vi behöver gå i genmäle. Mats Dagerlind skickar även in texter till oss då och då samt kommenterar flitigt vilket är uppskattat av många läsare då Mats Dagerlind är en skicklig debattör. Medierna har även intervjuat honom för PI:s räkning för en tid sedan: P1 Medierna om debatten i #svpol. Om Dagerlind uttalar sig alls under kommande sändning är det alltså sparat material från förra gången.

Medierna springer även till åsiktspoliserna Expo, som inte lärt sig att skilja på de högerextrema bloggarna versus PI – som är mycket kritisk – ej hatisk – till den förda flyktingpolitiken, islamiseringen och alla kriminella oavsett var de kommer ifrån. Trots det kallas vi både högerextrema och navet, vilket är rent nonsens. De högerextrema hatar oss, har ni inte förstått det ännu? Vi är också tydliga med att inga sådana länkningar får förekomma på PI varken av skribenterna eller läsarna.

Medierna/Expo påstår sedan att vi tidigt gjorde oss kända för att lägga upp domar m m på invandrare. Det är lögn! Vi blev kända genom tre olika poster under 2008/09 och nästan alla var svenskar. Det var kopplerihärvan med fem svenska män, det var djurplågaren i Lerum (Joel Ander, som är halvungrare) och det var bidragsfuskande svenska Mia Mayberry, kvinnan som är Mia i böckerna ”Gömda”, ”Asyl” mfl.

PI har sedan dess skrivit om många kriminella och vi har aldrig gjort någon skillnad på var de kommer ifrån. Aldrig någonsin! Det kan många stammisar intyga. Sker ett grovt brott skriver vi om det. Vem det är, vad som hänt samt redogör för domen. Varken mer eller mindre.

Skärmdumpar

Som ni säkert vet sitter Expo och idel andra vänsterfolk med för mycket fritid och lusläser alla poster och kommentarer, enbart för att ta skärmdumpar på vad de anser vara graverande och avslöja PI:s ”rätta ansikte”. En sådan fritidsmänniska lägger exempelvis upp alla möjliga dumpar på Flickr, där bland annat våra moderatorer svarat någon läsare eller uttryckt sin åsikt.

I veckan mailade Medierna vår redaktör Andreas där de frågade hur PI ställde sig till tre olika skärmdumpar; två skrivna av en f d moderator samt en läsarkommentar. Det är från Flickr Medierna har hämtat de tre dumparna. Vi vet redan nu, gällande två av dumparna, att Medierna påstår att PI vill döda muslimer och att zigenare är födda tjuvar.

Under lördagen läggs dumparna upp där vi redogör för dem i detalj, men detta kan ni ha i åtanke under inslaget om de nämns:

Läsarkommentaren handlar om islam och ett krig är oundvikligt, enligt läsaren. Det får Medierna till att PI vill döda muslimer. Nej det vill vi inte. Vi är emot alla former av våld.

En av de två andra dumparna av en moderator handlade om zigenare där moderatorn skrev ”medfödd” talang att stjäla, vilket Medierna efter kontakt med åklagare får till hets mot folkgrupp.

Den andra dumpen handlade om ensamkommande som ljuger sig in i landet och där plötsligt den ”döda” släkten återuppstår när vederbörande har fått PUT. Det är ordet ”döda” som Medierna hakat upp sig på.

Redaktör Andreas har svarat på hur det förhåller sig med dumparna och hur de texterna ska läsas för att uppfattas korrekt. Men det hjälpte inte tydligen.

SD-kopplingen

Dagens digitala värld medför att vi kan ha kontakt med många okända utan att umgås eller ens ha träffat dem fysiskt.

Vad gäller kopplingarna till eller samarbete med SD finns det därför inga sådana. Vi får enstaka pressmeddelanden liksom de media får. Vi får enstaka information med bilder när något attentat inträffat. Vi har aldrig träffat partiledningen eller övriga aktiva. Ingen i partiet har heller något som helst inflytande över vad PI ska skriva om. Om någon begår dumheter skriver vi om det, inkluderat SD-politikerna.

Privatpersonerna

Vad gäller Chang Frick, lokalpolitiker i Kristianstad, fick han skriva för PI, 30-40 poster, under våren 2010. Det var en överenskommelse med den gamla ledningen för PI. Hans konto var en s k ”medarbetare”, den lägsta statusen man kan ha vilket innebär att alla poster måste godkännas av admins för publicering. Frick skrev som privatperson och det mesta handlade om miljön. Han blev därför avpolletterad efter en tid. Tyvärr är han väldigt ”mediekåt” och misstycker inte att bli intervjuad, ej heller att besvara frågor om PI. Det är inget vi godkänner heller. Frick har inget med PI att göra.

Vad gäller Kent Ekeroth lär Medierna mala om BG-kontot. Det tillhör Kent Ekeroth, som privatperson, vilket vi har varit öppna med från första dagen i juni. Se även PI rätar ut frågetecknen.

PI sökte länge någon som kunde bistå oss med ett tillfälligt konto och på omvägar ställde Ekeroth upp då han anser PI behövs som ett alternativ till gammelmedia. Kontot används till våra läsares donationer så vi kan betala för servern och alla omkostnader PI dras med varje månad. Den dagen PI får ett annat konto kommer vi att meddela alla medier detta i stora svarta krigsrubriker.

Slutligen

Vi har försökt att vara så tillgängliga som möjligt då diverse medier ställer sina frågor men även vi har en gräns. Nu kallas vi högerextremister eftersom Expo säger det. Expo har vi haft en viss kommunikation med tidigare innan Alex Bengtsson gjorde något liknande och kallade oss för det ena och det andra, sedan dess vägrar vi att ha med dem att göra. Samma sak kommer från och med nu att gälla för svensk media över huvud taget. Kan de inte vara seriösa utan att komma med de väldigt tröttsamma, och ogrundade, anklagelserna om rasism, högerextremism etc – trots våra klara avståndstaganden ifrån allt detta – känns det synnerligen meningslöst att ens försöka ha en normal dialog.

Ett undantag i allt detta är Medievärlden som återgav våra svar ordagrant. I övrigt är det de ständiga epiteten och anklagelserna och nu får det räcka.

Redaktionen

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt