torsdag 22 september 2011

Levant läser lusen av passiva PK när Saudi hotar

KANADA Följ Ezra Levants eminenta språk- och kroppsspråk när han läser lusen av Kanadas PK-institutioner i direktöversättningen nedan!

”Igår kväll hade vi en riktig dundersuccé till program, vi kunde presentera ett stort viktigt scoop som berör hela nationen. Den kungliga diktaturen i Saudiarabien har anlitat en av världens största advokatbyråer för att skicka hotfulla varningsbrev till alla TV-stationer i Kanada om att inte sända en reklamfilm som talar om hur hårt kvinnor i Saudiarabien förtrycks.

Värst av allt är att en del kanadensiska TV-stationer åtlyder denna saudiska fatwa. Bl. a. har CTV – Kanadas största privata TV-station sagt att de kommer att åtlyda fatwan och ge tusan i de skrivna kontrakten angående annonsen. Jag fick reda på detta av en händelse. Jag arbetar på min fritid obetalt i en människorättsorganisation, en NGO (organisation utanför statsmakterna) och fick av en producent av filmen – Ethical oil.org producerar den – höra att han blivit hotad.

Annonsen innehåller fakta om hur saudierna behandlar kvinnor, väldigt seriöst med fotnoter och allt, men Saudierna hyrde den största och tuffaste advokatbyrån Norton & Rose som har 2 600 jurister anställda. Och de senare ägnar sig åt att hota TV-stationer och tvinga dem att ta bort denna reklamfilm som visar hur livet i Saudi kan vara för kvinnor. Ethical oil hade skrivna kontrakt med CTV om att börja sända filmen nu, denna vecka. Men så berättar CTV att de hotats och det får som följd att de avstår att visa filmen.

Nåja, haha, t.o.m. Norton & Rose inser att de inte kan stämma någon för innehållet i reklamfilmen så de ägnar sig åt råa hotelser om att de ”kanske ska stämma” TV-kanalerna. Och det är uppenbarligen tillräckligt skrämmande för dem så att de avstår. Och det är klart att de inte vill spendera hundratusentals dollar på att försvara sig i oändliga rättsprocesser mot en utländsk diktator.

Jag inviterade Rahul Agrawahl, den advokat från Saudi som har kommit med hotelserna, men han tackade nej till att komma hit. Likadant med Saudis ambassadör. Men, det vet vi ju, att mobbare vanligtvis är fega stackare. Vi vet att Saudi är ett hemskt ställe, vi vet att de finansierar terrorism runtom i världen, vi vet att vi inte kan förvänta oss något bättre från saudierna. Haha, ja inte jag i alla fall. Jag antar att vi kan skatta oss lyckliga att de endast har kommit med rättsliga hotelser – mycket värre saker kan ju hända.

Nu har det gått ett dygn sedan vi avslöjade Saudiarabiens hotelser gentemot kanadensiska TV-stationer och sedan Ethical oilsands sände ett brev till Parlamentets utrikesutskott och påtalade hotelserna. Men ingenting har hänt. Inte ett ord från utrikesminister John Baird. Den konservativa ordföranden Dean Allison svarar på brevet med nonsens:

Jag kommer att informera de berörda ministrarna och utrikesutskottet så snart vi har möte. Sedan kommer de att blablablablabla…

Ärligt talat! Det är ett sådant uttalande som kallas ”dra-åt-helvete – jag har inte tid” i branschen. Än värre är svaret från presstaleskvinnan för Joe Oliver, ministern för naturresurser. Julie de Mambro som hon heter:

Vår regering är hängivna arbetet för en god miljö och för en ansvarsfull exploatering av vår oljesand…

Kom igen! Saudi hotar stämma kanadensiska TV-stationer och de kapitulerar! Och ministern för naturresurser har inget att säga, han sänder ut en yngre medarbetare som snackar om hur miljövänlig oljesanden är! Det är ju inte det det handlar om. Jag gillar oljesanden. Poängen är att Saudis diktator trakasserar TV-stationer till tystnad och svartlistar en film från en människorättsorganisation där man beskriver hur kvinnor förtrycks i Saudiarabien. Vad fasen har det att göra med vad en yngre medarbetare har att säga? Koko!

Men okej regeringen är absolut toppen i jämförelse med vad media generellt har att säga! Var är våra vänner från yttrandefrihetsorganisationer, Pan-Canada t. ex. som annars har så mycket att säga? De brukar vara så duktiga på att förbjuda sånger av Dire Straits… Jag var säker på att de skulle dyka upp idag. Icke, sa Nicke. De vägrar tala om detta. Canadian civil liberties org? Samma sak: tystnad. Om det gäller att protestera mot ett G 20-möte är det inga problem, då kan de snacka i det oändliga! Säga något när diktaturen Saudi hotar? Nej: då tycker medborgarrättsrörelser från vänstern att det är, tråååkigt.

Hur är det med företrädare för journalister då? Canadian journalists for freedom of expression t. ex. – de vill ju ha yttrandefrihet. Ha! Ingenting. Icke ett ord. När premiärminister Stephen Harper och regeringen inte vill understödja någon punk-musik-grupp med pengar skrivs spaltmil om förtryck och censur. Det är för tusan ingen censur! Att vara en diktatur och hota TV-stationer i ett fritt land med otygstämning – det är censur.

Nå, hur är det med Amnesty international då? Ingenting. Nejdå: de är upptagna av att fördöma Israel för allt och ingenting. Vi bjöd in Amnesty idag. Inget svar.

Kanadas juristorganisation då? De publicerade 200 pressuttalanden till förmån för den dömda terroristen Omar Khader och om att hans konstitutionella rättigheter hade kränkts. Men icke ett ord när en diktatur, som finansierar terrorism, kränker våra konstitutionella rättigheter!

Våra konkurrenter då? Tror ni att CTV vill göra ett inslag om hur de ger sig inför en diktatur? Eller hur är det med den statliga TV:n, CBC? Naturligtvis ingenting! De är ju emot oljesanden för det första och stöder Saudi-Arabien för det andra.

Hur är det med alla de här TV-recensenterna som har snackat skit om Sun TV sedan vi startade för sex månader sedan och förlöjligat oss för att vara alltför ytliga, oseriösa, inte tillräckligt journalistiska? De gömmer sig under sina skrivbord. Det här är testet på journalistisk frihet och integritet. En främmande diktatur har anlitat en juristfirma för att tysta kanadensiska TV-stationer och svartlista en reklamfilm om kvinnors mänskliga rättigheter i Saudiarabien. Och TV-stationerna lägger sig inför denna fatwa p.g.a. rädsla.

Och pressen tiger… De är sannolikt okunniga och rädda och en del av dem tycker kanske att detta är rätt? Alla de här högljudda journalisterna, journalistprofessorerna och ”experterna” är – när det kommer till kritan – riktiga fegisar. Precis som de var under striden om de danska Muhammed-teckningarna. De var alla alltför rädda för att visa några teckningar av Muhammed. Rädda för upplopp, men fr. a. för att anklagas för att vara politiskt inkorrekta.

Vi är inga änglar för att vi rapporterar om det här. Vi gör vår jobb, helt enkelt. Sun TV är inte fantastiskt bara för att vi är den enda TV-station i Kanada som sänder filmen om kvinnoförtrycket i Saudi. Det är vad får betalt för.

Men vad säger premiärminister Stephen Harpers kontor då?

Vi är stolta över att pressen och andra partiorganisationer har frihet att yttra sig via reportage och annonsering i vårt land.

Men, det är ju inte sant! Det är ju faktiskt ett problem att TV-stationer inte kan sända vad de vill. Annonsörer har inte yttrandefrihet eftersom Saudiarabien betalar en byrå med 2 600 jurister anställda att hota TV-stationer till tystnad och de lyder orden! Vi är faktiskt inte fria.

Till och med NDP – inga vänner av oljesanden – fattar vad detta handlar om och deras utrikespolitiske talesman Paul Dewer säger:

Jag tycker att saudierna ska ägna sig åt att sköta sina egna angelägenheter. Det angår inte dem vad vi sänder på kanadensisk TV.

Just det! Och han tillhör oppositionen medan vår utrikesminister håller tyst. Saudierna är skitstövlar, precis som de brukar vara. Vi förväntar oss inget bättre från dem. Men vi förväntar oss bättre än tystnad från våra egna journalister, från vår utrikesminister, från premiärministern som låtsas som här inte finns något problem. Men tack gode gud för migrationsminister Jason Kenney som säger sin mening om charlataner som Amnesty international. På en fråga idag från Sun TV säger han:

Kanada är en förkämpe för yttrandefrihet som är en konstitutionell rättighet och vi uppskattar inte när främmande makter direkt eller indirekt hotar kanadensiska TV-bolag när de använder sig av sin yttrandefrihet. Det är opassande och helt oförenligt med Kanadas yttrandefrihet.

På väg in i studion fick jag en e-mail från Rona Ambrose, kvinnoministern och jag läser det nu.

Jag stöder dem som kastar ljus över det förtryck som vi ser runtom i världen av kvinnors grundläggande mänskliga rättigheter. Vi kanadensare ska aldrig ta dessa rättigheter för givna och ska hålla de kvinnor i minnet som t. ex. i Saudiarabien förnekas de allra mest grundläggande rättigheter, som den att rösta eller t.o.m. att köra bil. Jag bifaller de ansträngningar som olika kanadensare eller organisationer, som EthicalOil.org, gör för att väcka medvetandet om hur kvinnor förtrycks runtom i världen. Vi kan endast uppnå jämlikhet för kvinnor om vi ser utmaningarna och möter dem utan tvekan och utan minsta tanke på vem som kan känna sig förnärmad.

Rona Ambrose och Jason Kenney är toppen, men premiärministern och utrikesministern saknar vi och jag vill att ni mailar den förre på PM@PM.GC.Ca och säger vad ni tycker.”

Här är Ezra Levants hela program från den 19/9 om hotet från Saudiarabien som han talade om i början av inlägget ovan:

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt