torsdag 8 september 2011

- Dramatisk utvikling i anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo

NORGE I Norge upplever man, precis som i Sverige, en våldtäktsepidemi. En stor skillnad finns dock – öppenheten kring vilka det är som våldtar. PI har ett flertal gånger tidigare rapporterat om situationen i Norge och att man bland annat konstaterat att invandrare är kraftigt överrepresenterade i våldtäktsstatistiken, dessutom hymlar man inte med att 100 % av gärningsmännen bakom de senaste fem årens överfallsvåldtäkter i huvudstaden består av icke-europeiska invandrare. I dag avslöjar färska siffror att trenden fortsätter: hittills i år har 37 kvinnor och två män anmält överfallsvåldtäkter i Oslo jämfört med 24 stycken under hela 2010.

Hanne Kristin Rohde, ett välkänt ansikte numera, säger till Aftenposten att i flera av fallen rör det sig om gruppvåldtäkt. Det behöver dock inte röra sig om att det är flera som utför själva överfallet men att det är flera som medverkar till att våldtäkten kan genomföras. Hon är allvarligt bekymrad över den färska statistiken från Oslo polisdistrikt.

Från 1 januari i år till och med augusti har polisen mottagit 39 anmälningar om överfallsvåldtäkter i Oslo, varav de allra flesta sker utomhus. 16 av dem gjordes under juli och augusti. Sex i juli där tre av våldtäkterna fullbordades och tio i augusti varav fem fullbordades. Två av offren är män. Under hela 2010 anmäldes 24 överfallsvåldtäkter, fullbordade eller försök. Under åren innan har siffran legat på omkring 20. En dramatisk utveckling, fastslår Rohde.

Endast i ett ytterst fåtal fall av årets hittills 39 anmälda överfallsvåldtäkter beskrivs gärningsmannen som från väst med ljus hy. I övrigt rör det sig om gärningsmän med icke-västlig bakgrund, säger Rohde.

Aftenposten

Relaterat

Invandrare kraftigt överrepresenterade i norsk våldtäktsstatistik
Våldtäktsepidemi i Oslo bekräftas av polisen

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt