tisdag 27 september 2011

Niqabklädda sverigedemokrater upprörde

PROTEST Norrköpings Tidningars lilla PK-bloggare, Bengt Ekström (Kd), skrev igår om det kommunfullmäktigemöte som varit tidigare under kvällen. Han beklagade sig att den annars så trevliga lilla sandlåda hade förstörts av SD, som lade fram två motioner; dels att kommunen skulle få folkomrösta om flyktingmottagningen och dels att skolavslutningar i fortsättningen ska vara i kyrkan. Detta fick Ekström att må dåligt, som den kristdemokrat han är. Men det värsta av allt var att två sverigedemokrater dök upp klädda i niqab!

Ekström anser att niqabbärandet var en skymf mot islam och att det definitivt inte passade på ett kommunfullmäktige. Utan att ifrågasätta att en kvinna måste maskera sig för männens skull tog han avstånd från protesten och ställde sig på islams sida. Att sedan komma dragande med ”allas lika värde” klingade lika falskt som en ostämd gitarr.

Dessutom var SD:s krav fullständigt oacceptabla! Skolavslutningar i kyrkan ska bara vara en ynnest för de som är kristna. Och att kräva folkomröstning om dessa utblottade människor som har flytt från krig och fattigdom, berörde Ekström på djupet. Det är p g a sådana som Ekström PI finns.

NT

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt