tisdag 13 september 2011

Stora beslag av drogen kat i Malmö

DROGBERIKNING Tullen i Malmö beslagtog i helgen vid åtta olika tillfällen sammanlagt ett halvt ton av invandrardrogen kat.

På fredagen gjordes sex beslag, fem av den på tåg över Öresund mellan Köpenhamn och Malmö, det sjätte i en bil som stoppades på Öresundsbron. Fyra personer greps, en av dem under viss dramatik, en man i 40-årsåldern som valade att trycka gasen i botten när han insåg att bilen skulle genomsökas. Efter någon kilometers biljakt förlorade mannen kontrollen över fordonet, körde av vägen och kunde omhändertas. Det skriver Sydsvenskan idag. Var och när de sista två beslagen gjordes uppges inte.

Förra året beslagtog den svenska tullen närmare 14 ton kat, 11 av dem vid Öresundsbron. För den som inte känner till det är kat en afrikansk växt som innehåller centralstimulerande ämnen liknande amfetamin. När växtedelarna tuggas uppnås en ruseffekt. Drogen är populär bland våra somaliska flyktingar. Att smuggla in den till Sverige och ägna dagarna åt att tugga den i stället för att lära sig svenska och skaffa sig ett jobb är deras sätt att tacka för att de fått en fristad i Sverige undan armod och förtryck. Drogen och dess utövare utgör en del i den spännande kulturberikning av Sverige som är ett bärande argument för de öppna gränsernas och massinvandringens politik.

Sydsvenskan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt