söndag 18 september 2011

Pentti Salmenranta rantar vidare

SLASKMEDIA Som PI skrev om för en tid sedan kallade Folkbladets krönikör Pentti Salmenranta Sverigedemokraternas riksdagsledamöter för ”ett gäng hakkorsälskande tomtar”. I dagens krönika kommenterar Salmenranta att vi uppmärksammade detta smaklösa övertramp. Det gör han genom att försöka men inte lyckas vara putslustig.

Salmenranta vill be om ursäkt säger han, inte för att han kallat Sverigedemokrater för nazister visar det sig, utan för att han kallat tomtar för Sverigedemokrater. Salmenranta har nämligen en kompis som tror på tomtar och troll (något PI inte alls betvivlar) och som tycker att Salmenranta behandlat tomtarna orättvist i sin krönika.

Salmenrantas har troligen inspirerats av den frikyrklige gaykomikern Jonas Gardell som efter att först ha kallat sverigedemokrater för spyor på Twitter sedan bad spyorna om ursäkt. Att personer på den här nivån i samhället ägnar sig inte bara åt grova kränkningar men också åt humor på kiss å bajs-nivå är uppseendeväckande. Än värre är förstås att etablerade medier upplåter plats åt en person som Pentti Salmenranta att fylla tidningssidorna med nazistanklagelser och infantilt dravel.

Folkbladet

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt