måndag 12 september 2011

Ola Lindholm dömd för narkotikabrott

DOM Den före detta programledaren Ola Lindholm dömdes i dag för narkotikabrott av Solna tingsrätt.

Ur domen:

Åklagaren har som skriftlig bevisning åberopat ett analysbesked angående ett urinprov. Enligt analysbeskedet fanns det 1,9 mikrogram bensoylekgonin per milliliter urin. Bensoylekgonin är en metabolit (nedbrytningsprodukt), till kokain.

[...]

Ola Lindholm har förklarat att han fick i sig kokainet omedvetet men att han inte vill tala om hur. Närmare hörd har han berättat följande. Han har arbetat med barn i ca 13 år och han träffar ofta barn när han är ute. För honom är det en omöjlig tanke att visa upp sig drogpåverkad. Det har aldrig hänt. Den aktuella dagen hade han ingen aning om att han hade rester av kokain i kroppen. Numera vet han varför. Efter händelsen har han förlorat sitt arbete och massmedierna gör allt för att kartlägga och avslöja hans privatliv. Om han skulle talas om hur det gick till när han omedvetet fick kokain i sig skulle detta innebära ytterligare intrång i hans privatliv och detta orkar han inte med.

Polismännen som kontrollerade Lindholm uppger att han uppvisade typiska tecken på drogpåverkan: muntorrhet och glansiga ögon. Han ska även ha gjort en snabb rörelse ned mot sin byxficka som för att plocka upp något
när han blev tillfrågad om han hade narkotika på sig

  • Ola Henrik Lindholm, 701105, döms för narkotikabrott till 30 dagsböter å 50 kronor.

Solna tingsrätt, B 4053-11

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt