söndag 25 september 2011

Massinvandring skapar överskott på män

MASSINVANDRINGEN Den som tycker sig ha sett ett mönster gällande så kallade ensamkommande flyktingbarn – i stort sett bara ”pojkar” – lär inte bli förvånade över att massinvandringen till Sverige är på väg att skapa ett överskott av män. Fyra sekler av ett överskott på kvinnor tros brytas 2015.

Sedan hundratals år tillbaka, innan den officiella folkräkningen började 1749, har Sverige bestått av långt fler kvinnor än män. De många krigen sägs vara en faktor, utvandringen till Amerika, ett större antal födslar och män som lever längre några andra. 2015 väntas männen ”ta över” och så lär det sedan fortsätta i många år framöver.

Enligt Lena Lundkvist, expert på befolkningsstatistik vid SCB, är massinvandringen en stor faktor. Från det forna Jugoslavien, Afrika och Mellanöstern har framför allt män kommit medan det mest är kvinnor som kommer från Thailand och Filippinerna.

– Även på 1960-talet var Sverige på väg mot ett manligt befolkningsöverskott. Skillnaden mellan antalet kvinnor och män var minst 1966. Då fanns det bara 4 784 fler kvinnor än män i Sverige. Det beror på att vi då under lång tid haft en hög arbetsinvandring av män från Finland, Italien och Balkan, säger Lena Lundkvist.

Sydsvenskan

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt