lördag 10 september 2011

Årsdagen av 9 11: Omar Mustafa en islamist i SVT-soffan

ISLAMISERINGEN Ingen har kunnat undgå alla inför-reportage, intervjuer och krönikor kring årsdagen av 9 11. Bland annat bjäbbar vänstermaffians egen åsiktspolis Daniel Poohl på om ”10 år av islamofobi” på Expo. Och SVT är inget undantag. I morgonsoffan den gångna veckan tog man upp ”islamofobin”, och för att illustrera detta hade man bjudit in muslimen Omar Mustafa, ordförande för Islamiska Förbundet, utan att ifrågasätta honom över huvud taget.

Offerrollen var given, för muslimer och islam är ju det bästa som hänt Sverige och västvärlden, där Omar Mustafa slår ifrån sig kopplingen till terrorism. När intervjun var slut tackade den kvinnliga programledaren honom med orden ”Tack för att du har öppnat ögon på oss. Vi ska tänka på det”, i meningen att inte komma med negativ retorik i vardagen kring islam eller utmåla alla muslimer som jihadister eller onda.

Det må så vara att han och förbundet inte sympatiserar med jihadisterna. Det är ju inte det alla ”islamofober” kritiserar och lyfter fram. Det är de extrema uttalandena av radikala imamer och åsikterna (antisemiter/homofober), pro-sharia, den medeltida livstilen, särkraven, könsapartheid, med mera, något Per Gudmundsson så väl sammanfattar längre ned.

För er som inte vet vad Islamiska Förbundet är kan det vara läge att repetera:

Islamiska Förbundet, IFiS, är de facto Muslimska Brödraskapets svenska falang i Sverige, uppdelat i olika distrikt bland annat Södermalmsmoskén, där den danskhäktade och terrormistänkta Munir Awdis f d svärmor, konveriten Helena Benaouda, återfinns i ledningen och som förnekat helt att hon märkt av någon extremism i Sverige. Hon är även ordförande i Sveriges Muslimska Råd, en paraplyorganisation. Södermalmsmoskén har tidigare ertappats med att sälja ljudband med antisemitiskt innehåll.

IFiS f d ordförande är den moderata riksdagsislamisten Abdirizak Waberi, positiv till sharialagar och som driver koranskolan Römosseskolan i Göteborg. Han avgick den 31 december 2010.

Malmö Stad hyrde ut Rosengårds sporthall till lokala delen av Islamiska förbundet under hela augusti månad på grund av ramadanjippot. Hallen användes som bönelokal för upp till 300 knäböjande män – och kvinnor (vilka fick hålla sig i bakgruden)

Om vi backar bandet sex år kan man även läsa en Expressen-artikel där Leif Kielan, radikal imam i sig, kände sig hotad och hatad av förbundet. Kielan skrev själv ett debattinlägg om saken.

Vidare,

PI och Per Gudmundson avslöjade nästan samtidigt i december 2010 gästlistan hos Islamiska förbundet när de anordnade sin 30:e konferens mellan 24-26 december. En närmare titt på några av dessa avslöjade en hel del synnerligen hatiska och antiemitiska uttalanden och tveksamma kopplingar. Här kan ni se några videoinslag i vår post.

Det tog sedan övriga drygt tre månader att plocka upp den stafettpinnen. Först ut var DN, som skrev: "Islamiska förbundet anlitade föreläsare med antisemitiska värderingar på en stor konferens i Stockholm i julas. En av huvudtalarna, Salah Sultan, är känd för att sprida myter om judisk konspiration och ritualmord."

Allas vår riksdagsislamist Waberi förnekade att han kände till dessa uttalanden. Och som ett brev på posten kom även ett formellt förnekande i mars genom ordförande Omar Mustafa på Newsmill. Det är inget fel på dem. Det är vi andra som är islamofober ungefär. Kort sagt, han och förbundet vägrade backa och de hade inte gjort något fel alls som bjöd in antisemitiska gästtalare. Är man intresserad av att fördjupa sig i Omar Mustafas lögnaktiga retorik, finns en prekär genomgång hos Nima Dervish.

Andra hakade på: Varför tar Islamiska förbundet inte avstånd från antisemitism?.

Och Gudmundson skrev ett nytt inlägg om saken och avslutade så här:

Islamiska förbundet backar alltså inte. I stället försöker man flytta fokus och beskylla MEMRI för tvivelaktiga översättningar – trots att antisemitiska föreställningar sprids helt oblygt, på engelska, på en konferensgästs egna sajt. Det behövs sannerligen ingen MEMRI för att påvisa judenoja där.

Nej, man backar inte. Precis som Sveriges Unga Muslimer förra året, i debatten om antisemiten och homofoben Abdullah Hakim Quick, finner man inga fel i den inbjudnes uttalanden – tvärtom ser man bara problem i att uttalandena uppmärksammas.

Ledarskikten för de stora islamiska organisationerna i Sverige har mycket att bevisa. Gång på gång avslöjas att deras internationella gäster har människofientliga åsikter. Organisationerna visar dock få tecken på bättring – utan påstår i stället att ifrågasättandet av de inbjudna är islamofobiskt. Är det då konstigt att människor anser att judehat, kvinnoförnedring, sexualförtryck och homofobi är en integrerad del av religionen.

PI-skribenten Daniel skrev även ett svar på tal till Omar Mustafa.

En annan som var gästtalare heter Ahmed Almofty. Han sitter i ledningen för nyöppnade sunni-moskén invid Ramberget i Göteborg. Den är som bekant betald med saudiska pengar och Saudiarabien styrs av sharialagar. Almofty liksom Waberi ingick även i galleriet av intervjuade islamister i SVT-dokumentären Slaget om muslimerna. Hela gänget var positiva till sharia, kvinnor ska hållas hårt, dans är förbjudet, med mera. Vid alla kritiska och obekväma frågor vred man på sig och försökte linda in sina åsikter eller skjuta bort frågan.

En annan herre heter Hassan Moussa och är imam i Södermalmsmoskén. Han ingår i det relativt nybildade fatwarådet i Malmö där ett gäng ska diskutera och "vara tillgängliga" för alla muslimer som har problem. Ett flertal andra i det rådet tillhör Islamiska Kulturföreningen i Malmö, dvs de Säpoövervakade radikala islamisterna som slängdes ut från källarmoskén i december 2008. Det är också samma gäng som fått klartecken av Malmö stad att bygga ett stort islamiskt center invid en kyrkogård. I styrelsen sitter danska islamister som tidigare spytt galla över väst, demokrati, gayvärlden etc. Ett av inslagen i centrat är en könsåtskiljande badhall.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt