måndag 19 september 2011

Terroriserade sambon under flera år

VÄXJÖ Under flera år blev kvinnan misshandlad, hotad och strängt kontrollerad. En dag stod hon inte ut längre och polisanmälde sin 37-åriga sambo. I fredags förkunnades domen.

Kvinnan kom till Sverige 1992. 2005 möter hon 37-åringen i Kosovo och i december 2006 kommer även han till Sverige. De får två barn. Allt är dock inte frid och fröjd. Så fort han anlänt till Sverige uppvisar han ett starkt kontrollbehov och är extremt misstänksam mot kvinnan. Han går igenom hennes mobil och ifrågasätter hennes vänner. Kvinnan ger honom lösenordet till sin e-post för att försöka lugna ned honom och visa att hon inte har något att dölja. Hon gör sig av med sin mobil och till och med jobbet som tolk då hon har en manlig kollega som 37-åringen inte gillar.

Hon gav upp även ett andra jobb på ett vårdhem för att blidka mannen som ansåg att en kvinna inte ska arbeta natt och har var alltför öppen, pratglad och lössläppt. Han ville vara med henne på jobbet och krävde att hon avslutade sitt pass prick klockan sju oavsett arbetssituationen.

I augusti 2011 kallas polisen till kvinnans föräldrars bostad där mannen nekats inträde och bråk uppstått. En brottsanmälan om grov kvinnofridskränkning och våldtäkt upprättas och mannen grips. Redan 2008 har kvinnan anmält 37-åringen för misshandel, då valde hon dock att inte medverka i utredningen varför den aldrig ledde till något åtal och eventuell dom. 2009 gjorde en läkare vid Barnavårdscentralen en anmälan till socialtjänsten om att parets barn far illa på grund av mannens agerande mot kvinnan, som berättat för en barnmorska om psykisk misshandel och att hon kände sig ständigt kontrollerad av honom.

Under 2007-2008 slog han henne många gånger och tog struptag, drog henne i håret, knuffade henne och misshandlade henne även psykiskt. Även dödshot har förekommit.

Växjö tingsrätt dömde

  • Xhemajl Behluli, 740510, serbisk medborgare med tolkbehov på albanska, till fängelse i sju månader för grov kvinnofridskränkning och misshandel.

Målnr B 2947-11

SMP

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt