måndag 26 september 2011

Annie bygger vidare på Mauds luftslott

POLITIK I kvällens Agenda var Centerpartiets nya ordförande, Annie Lööf, gäst. Där talade hon bland annat om ”nybyggarlandet Sverige” och fortsätter därmed Maud Olofssons travesti till framtidsvision där befolkningen uppgår till 40 miljoner. För ovanlighetens skull ställde programledaren Anna Hedenmo en någorlunda intressant och politiskt inkorrekt fråga, något hon senare blev tvungen att göra ”avbön” för i Expressen.

Men vad händer med det svenska? Den svenska kulturen? Det svenska språket?
– Det är oerhört viktigt. Vi pratar svenska. Människor som kommer hit pratar svenska.

Men om den svenska urbefolkningen, så att säga, bara är nio miljoner?
Här reagerar Lööf på SVT-journalistens fråga.
– Jag vänder mig väldigt, väldigt skarpt mot den beskrivningen. De nio miljonerna som är här är både vi som är infödda svenskar, det är min mormor som är född i Kanada, det är mina klasskompisar som är uppvuxna i Bosnien, Tyskland, Kina och i Afrika. Det är väldigt många människor som är svenska medborgare och som bor här och som jag är väldigt stolt över att få kalla svenskar.

Några intressanta frågor uppenbarar sig – blir Annie Lööf exempelvis same om hon flyttar till Sameland? Eller blir hon kines om hon flyttar till Kina? Alla kan bli svenskar men kan alla bli alla andra nationaliteter över en natt? Är hon dessutom medveten om vilka slags hårda krav som ställs på invandrare i Kanada? Med den kanadensiska politiken hade inte många procent av de invandrare som släppts in i Sverige fått stanna här.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt