måndag 12 september 2011

De vanvårdade fosterbarnen blir en fråga för riksdagen

VANVÅRD Debatten om de tusentals svenskar som har blivit illa behandlade i fosterhem under 1920-1980, fortsätter med oförminskad kraft. Nu har de rödgröna, med Åsa Romson som talesperson, begärt att beslutet om skadeståndet ska avgöras i riksdagen.

Barnminister Maria Larsson har hållit sig gömd. Igår kommenterade hon de kraftiga protesterna mot beslutet, med att det finns alltför bristande dokumentation i denna fråga, så det blir varken rättssäkert eller rättvist att betala ut så höga ersättningar. Nya uppgifter har kommit på hur mycket skattepengar som skulle krävas för att alla drabbade ska kompenseras. Mellan en halv miljard till en och en halv miljard, sanningen är att ingen vet. Ingen vet heller hur många människor det rör sig om.

De representanter som har uttalat sig för de drabbade, verkar tro att staten kan portionera ut pengar lite på en höft. Men det har aldrig varit något problem för de rödgröna som inte har något bekymmer med att det är de svenska skattebetalarna som står för notan. Så om frågan kommer upp i riksdagen kommer säkerligen beslutet att omprövas. Det verkar inte bättre än att de rödgröna börjar räkna med SD:s stöd för sina frågor.

Nyheterna
SR

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt