måndag 26 september 2011

Gammelmedia och PK-bloggosfären byxis över PI:s inflytande

FÖRTAL Det kan knappast ha undgått någon att det på senare tid skett en upptrappning av förtalet mot PI i gammelmedia och PK-bloggosfären. Senast var det SR P1 Medierna som hade vinklingsfest och försökte ta heder och ära av oss. Skälet till att vi uppmärksammas är förstås att vi berättar de sanningar som många anser bör förtigas och att vi räknas som den största politiska bloggen i Sverige med lika många läsare på webben som etablerade medier som Svenska Dagbladet och Sydsvenskan. Man börjar helt enkelt bli byxis när man inte längre kan pådyvla medborgarna sina egna gränser för yttrandefriheten, inte kan undertrycka rapporteringen kring sådant som det mångkulturella haveriet, massinvandringens konsekvenser, islams tillbakavridande av klockan i de västerländska demokratierna, utlänningars överrepresentation i brottslighet osv.

Det politiska partiet Liberaldemokraterna med omätbart litet väljastöd kallar exempelvis idag på sin webbplats PI för en förolämpning och diskvalificerar sig från den offentliga debatten genom att jämföra både oss och Sverigedemokraterna med Adolf Hitler. Den enda förolämpningen i sammanhanget står man alltså själv för. Den omedelbara orsaken till dessa liberaldemokratiska otidigheter är att vi för några dagar sedan uppmärksammade uppförandet av ett center för kvinnoförtryck och radikal politisk extremism i Örebro. Liberaldemokraterna gillar paradoxalt nog inte när någon står upp för liberala grundvärden och kritiserar grupper i samhället – i synnerhet inte om det är muslimer – som inte respekterar sekulär demokrati, jämställdhet osv.

Från Liberaldemokraternas inlägg länkar man sedan vidare till ett antal andra liknande lågvattenmärken. Ett av detta står den före detta liberaldemokraten Torbjörn Jerlerup för, som osakligt hävdar att vi på PI ägnar oss åt rasbiologi och hat. Jerlerup bjöds för en tid sedan in att skriva en debattartikel på PI. Han vederlades då fullständigt av debattören Mats Dagerlind och har efter detta agerat så som dåliga förlorare brukar – med barnslig regression och svinhugg.

Totalt länkar man till strax under tio dagsfärska blogginlägg om oss, de flesta författade med anledning av den uppmärksamhet vi fick i lördags i SR P1 Medierna. Som vanligt när PI ska smutskastas har man väldigt lite substantiellt att komma med. Det handlar så gott som uteslutande om att plocka citat från våra kommentarsfält och tillskriva artikelförfattare och redaktionsmedlemmar våra läsares åsikter. Riktigt tårtkalas blir det om man någon gång lyckas hitta en misshaglig kommentar från en person med moderatorstatus.

Vid flertalet tillfällen har vi på PI gjort klart att vi av resursskäl delegerar ut lejonparten av modererandet till frivilliga krafter. Det betyder att vi inte har fullständig koll på exakt vilka kommentarer som tas bort, vilka användare som portas och vad en moderator vid varje enskilt tillfälle uttrycker för åsikt. En kommentar från någon med moderatorstatus kan således inte med automatik tolkas som ett uttryck för redaktionens eller artikelförfattarens åsikt. Vill man veta vad vi på PI tycker så är det den redaktionella texten man ska läsa. Om något ändå är oklart kan man mejla oss och fråga.

Precis som för alla webbplatser med efterhandsmoderering av kommentarer gäller regeln att ansvaret för innehållet i en kommentar tillfaller den som skrivit den. Vi har också tydliga och väl synligt anslagna kommentarsregler. Vi uppmanar dessutom ofta läsarna i direkt anslutning till inlägg att hålla god ton, har som sagt externa moderatorer som tar bort uppenbart olämpliga kommentarer och stänger av notoriska syndare från vidare kommentering. I vissa fall tar vi på redaktionen bort kommentarsfunktionen helt för ett inlägg där vi anser att kommenteringen allmänt spårat ur för mycket.

Om någon liberaldemokrat eller annan kritisk läsare anser att vi missat att ta bort en kommentar som borde tas bort går det förstås utmärkt att mejla oss och påtala detta. Det är dock inte säkert att vi på redaktionen alltid gör samma bedömning som en anmälare. Har man något längre på hjärtat att säga i någon av våra profilfrågor så kan man även skicka in en insändare eller en debattartikel till oss och få den publicerad. En förutsättning för publicering är givetvis att texten höjer sig över sandlådenivån ”Politiskt Inkorrekt = Hitler”.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt