tisdag 6 september 2011

Jeg er ekstrem muslim men elsker Pia Kjærsgaards ord

DANMARK Upp emot 10 000 extrema muslimer vägrar att rösta i de danska valet. Ekstra Bladet har talat med två av dem som påstår sig älskar Pja Kjærsgaard men hata demokratin.

– Jag älskar Pia Kjærsgaards ord. Hon säger att demokrati och islam inte kan gå hand i hand. Hon har rätt. DF (Dansk Folkeparti, PI:s anm.) har rätt. Det är så det är, säger Adnan Avdic som tillsammans med sin vän och trosfrände Ali Salim talar med Ekstra Bladet.

Frågar man Adnan varför han har mer respekt för Pia än övriga kandidater, som är betydligt mer förtjusta i muslimska invandrare, förklarar han:

– För att hon är ärlig. Pia Kjærsgaard är ärlig. Varför? Hon säger det rakt ut, jag är islams fiende. Hon kan inte tåla muslimer. De andra paketerar in det. Vi vet vart hon står.

Pia ska dock inte vänta sig varken Adnans eller Alis röster. För medan de visserligen delar en grundläggande synpunkt, delar de inte medlen till att bekämpa varandra.

– Vi är ute på gatan för att berätta för folk att de inte ska rösta. De ska frukta Allah, säger Adnan.

Hittills har de två salafisterna fått 300 muslimer som röstade i det förra valet att inte göra detsamma denna gång. Dessutom bedömer de båda att de fått lika många förstagångsväljare att stanna hemma i soffan.

Ekstra Bladet

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt