måndag 19 september 2011

SDU lanserar solidaritetsfond för utsatta medlemmar

PRESSMEDDELANDE Natten mot söndagen den 18:e september skedde en våldsam attack mot SDU:s Gabriella Svensson, där sammanlagt 9 rutor på hus och bilar krossades och en brandsläckare tömdes i hemmet. Man försökte också slänga in en hemmagjord bomb i hennes hem. Gabriella är bland annat ordinarie ledamot i SDU Västs distriktsstyrelse och har varit aktiv i SDU i ett par år. Nyligen attackerades också SDU:s Frida Grundström genom ett mordbrandsförsök där någon försökte tända eld på hennes lägenhet. Det är tyvärr inget nytt, utan ungdomsförbundets företrädare har attackerats upprepade gånger i olika situationer. Situationen är alarmerande, och det är tydligt att den politiska förföljelsen i landet nått nya nivåer.

SDU väljer därför att lansera en solidaritetsfond för Gabriella och andra representanter i ungdomsförbundet som på olika sätt drabbats av förföljelsen. Till skillnad från statsminister Fredrik Reinfeldt anser vi inte att man ska behöva räkna med att utsättas för våldsdåd för att man engagerat sig politiskt. Det gäller för oss villkorslöst – utan hänsyn till vilket specifikt parti man sympatiserar med.

SDU Riks tillskjuter 10 000 kronor till solidaritetsfonden, och pengarna går oavkortat till att hjälpa våra utsatta ungdomar. Det gäller bland mycket annat kostnad för självrisk, administrativa kostnader som uppstår om någon medlem känner sig tvingad att flytta till ny bostad, ekonomiskt stöd för medlemmen att köpa försvarssprej, skottsäkra fönster, kostnader för psykolog eller annat sjukvårdsrelaterat, uppmuntrande gåvor eller mindre presenter från ungdomsförbundet till medlemmen där vi visar att vi bryr oss och att våra tankar finns hos den drabbade.

Du kan bidra i dag – varje krona går oavkortat till att stödja utsatta SDU-medlemmar. Alla bidrag välkomnas, stora som små. Märk inbetalningen "Solidaritet" och sätt in det på SDU:s plusgiro 649 36 00-8.
Notera att pengarna kommer användas inte bara för Gabriella utan för samtliga SDU-representanter som drabbas.

Mynewsdesk

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt