lördag 16 juli 2011

Wolfpack mordmisstänkta knivhögg man vid svartklubb

Sex%20gripna%20f%C3%B6r%20br%C3%A5k%20i%20Malm%C3%B6

MORD För snart en vecka sedan, i söndags morse vid femtiden, försökte det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack ta sig in på en ökänd svartklubb på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Men just den lördagskvällen var det ”bokat” för en privat fest. Gänget som brukar hålla till i lokalen accepterade inte att bli avvisade, istället blev de våldsamma och hotade entrévärdarna. I samband med det blev en 35-åring från festen svårt knivskuren och sjönk ihop på marken, allvarligt skadad.

Han dras snabbt in i lokalen och förs sedan till Malmö Universitetssjukhus. Läkarna lyckades då rädda livet på mannen och polisen inväntade tillfället så man kunde börja förhöra honom.


Svartklubben där knivddramat utspelade sig utanför.

Strax efter knivdramat griper polisen sex män från Brödraskapet i närheten, där två av dem var mycket aggressiva och gjorde kraftigt motstånd så polisen använde pepparspray. Gänget anhölls senare på söndagen för misshandel alt. grov misshandel. Vid häktningsförhandlingarna i Malmös tingsrätts säkerhetssal i veckan hade man ändrat rubriceringen till mordförsök alt. grov misshandel.

Nu får man ändra det igen. 35-åringen avled sent under fredagseftermiddagen. Ett av knivhuggen mot honom hade träffat i ena lungan och hans liv gick inte att rädda detta meddelar Skånes Universitetssjukhus.

Därmed är de sex männen i Wolfpack misstänkta för mord:

  • Imad Alzuriey, född 1986
  • Alex Akbar Ghara Mohammadi, född 1980
  • Omar Hidel, född född 1990
  • Marcus Larsson, född 1985
  • Elias Pukkila Hossain, född 1986
  • Tobias Sandström, född 1987

En sjunde man är på fri fot och jagas.

Malmö tingsrätt, mål nr B 6943-11

Några av stjärnskotten i Brödraskapet, okänt om de tillhör de mordmisstänta:

Svartklubbarna

Skärmdump från Nyheter24

VILDA MELLANÖSTERN Uttalandet är av Malmöpolisens informatör Anders Lindell, som berättar att våldsdåden har eskalerat markant på gatan. PI skrev nyligen om gatan.

Det som en gång var en industrigata från 1930-talet och framåt har nu reducerats till arabiska importfirmor, turkisk källarmoské, arabiska bilverkstäder med illegala, Baklavabageri, halalkebabvagnar med mera. Några enstaka svenska kontor och firmor finns även i området.

Sedan drygt 20 år tillbaka finns det många svartklubbar som ofta agerar under täckmanteln ”kulturförening” med bidragsstöd från kommunen. På den aktuella svartklubben har polisen nyligen gjort tillslag där man tog pengar, olaglig sprit, spelmaskiner, beslagtog övervakningskameror och grep flera misstänkta. Den grovt organiserade kriminaliteten festar där med allmogen som inte begriper bättre. Det var bland på den klubben som en 14-årig mentalt efterbliven flicka blev gängvåldtagen av ungerska zigenare. I grannfastigheten, Örestads Bilvård, blev en shiamuslim mördad av en sunnimuslim enkom för de hade olika favoriter till Iraks parlament. Mordet skedde i augusti 2010. I övrigt har det varit skottlossningar, misshandlar med mera jämte svartklubben.

Enligt polisen har det även den senaste tiden eskalerat med många klubbar som saknar sprittillstånd.

– Det har varit lite mer trafik och lite mer oroligare nu. De här klubbarna saknar sprittillstånd med det har inte förhindrat de från att sälja alkohol, säger Anders Lindell, informatör Malmöpolisen.

Men enligt Anders Lindell har polisen inte koll på alla.

– De flesta är Albanska och Jugoslaviska klubbar, säger Anders Lindell.

Svartklubben där knivddramat utspelade sig utanför.

Polisen har i ett försök att hålla nere kriminaliteten och svarttaxitrafiken till svartklubbarna infört tillsammans med Malmö kommun ett förbud för biltrafik mellan 21-05.

SDS
SDS
Bilder på de kriminella på svartklubben

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt