fredag 29 juli 2011

Moderat dömd till vård lider av allvarlig psykisk störning

VÅRD Åklagaren betecknade historien bakom som "udda och ovanlig." Den 19 maj kom mannen, en lokal moderatpolitiker och nämndeman, till sin gamla arbetsplats på Stockholms universitet. Han kände sig kränkt och sa sig vara utsatt för särbehandling samt förföljd av polisen och nu skulle mannen stämma i bäcken. Han klev in på sin f d chefs arbetsrum, en professor. Där tog han upp en soft air-gun och hotade professorn samt bakband honom.

Syftet var att han skulle tvinga professorn att kalla till presskonferens och där berätta hur universitet kränkt mannen. Professorn fick även lämna över sina bostadsnycklar och skriva på ett papper som sa att han lånat ut sina saker, som en gisslan, till mannen tills konferensen var överstökad. Men så blev det inte. Istället greps mannen av polisen. Nu har han fått sin dom.

Stockholms tingsrätt dömde

  • Victor Hugo Bravo Vicuña, född 1957, för grovt rån och olaga tvång till sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Tingsrätten anser att mannen lider av en allvarlig psykisk störning, och begick handlingarna under påverkan av denna störning.

Victor Hugo Bravo Vicuña gick till val för Moderaterna Stockholm i valdistrikt Spånga 23 och Rinkeby södra. Vicuña hade även uppdrag som nämndeman i Solna tingsrätt perioden 2011-2014. Nu har han mist alla sina uppdrag.

Domstol

Stockholms tingsrätt, mål nr B 7600-11

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt