måndag 4 juli 2011

Bakgrund om debattören Behrang Miri

BAKGRUND Behrang Miris debattartikel om ”strukturell rasism” har väckt en hel reaktioner på Newsmills kommentatorsfält och här på PI. Jag vill inte bevärdiga hans inlägg med att gå i polemik men vill genom denna text belysa den fantastiskt absurda världssyn som personer med Miris bakgrund besitter.

Behrang Miri är ursprungligen från Iran och har flytt till Sverige till följd av revolutionen 1979. En fakta som är ganska okänd för de flesta är att revolutionen i Iran orkestrerades av vänstern och stöddes av dåvarande Sovjetunionen. Samma vänster som Behrang Miri idag tillhör. Det var vänstern som genom ständiga generalstrejk(fackföreningar var tillåtna under Shahens styre) som lamslog ekonomin och demonstrationer banade vägen för Shahens fall och islamisternas intåg. Genom deras aktioner och följden av dessa tog Iran ett gigantisk steg tillbaka i tiden, nästan hela vägen till medeltiden.

Följden av revolutionen och islamisternas maktövertagande blev att inte att bara Shahens anhängare var tvungna att fly landet utan även de röda. De fick lämna festen som de själva startade. Majoriteten av Shahens anhängare flydde till USA och huvudparten av kommunisterna kom till Europa. In i bilden kommer då Behrang Miri och hans gelikar.

Det måste var någonting som är fundamentalt fel med en person som hyser åsikter som redan en gång tidigare har lett till fördärv för han, hans landsmän och Iran. Hans patetiska försök att likna kriminella från Rosengård med frihetskämpar i mellanöstern blir nästan outhärdlig för andra iranier med tanke på den gröna vågen i Iran som har resulterat i att unga människor som endast vill ha frihet fängslas, våldtas och dödas i Irans fängelse just nu. Skäms på dig Behrang!

Att vänstermänniskor oftast har sin egen bild av verkligheten och alltid haft svårt att ta till sig historiens läxa vet vi sedan Sovjetunionens fall men att ta det till såna längder som denna ynkliga människa gör är utan tvekan ett av de värsta övertramp jag har sett.

Stanna upp och tänk för en stund Behrang, du och dina åsiktsfränder har redan förstört en hel generation iraniers framtid, vill ni göra samma sak med Sverige?

Daniel

Almedalen

Han är även aktuell under politikerveckan i Visby: Behrangs Hörna

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt