söndag 10 juli 2011

Panik i vänsterleden

PANIK När argumenten tryter återstår bara epiteten, något Anders Lindberg på Aftonbladet just nu använder som sista desperata försök för att smutskasta SD och Jimmie Åkesson. Det var Lindberg som nyligen ojade sig över att debatten kring massinvandringens effekter över huvud taget förs. I en radioduell mot Paulina Neuding, som han anklagat för det vanliga dravlet i sådana här sammanhang, blev han fullkomligt pulveriserad. Nu försöker sig Lindberg på någon form av recension av Åkessons tal i Almedalen. Dessutom länkar han till Expo som en trovärdig källa. Läs och förfasas av svensk journalistik anno 2011.

För att ha förberett sig i 20 år för att få hålla detta tal var det påfallande innehållslöst och tråkigt framfört.

Men det Åkesson försöker göra är ganska uppenbart. Han vill normalisera Sverigedemokraterna. Uppfattas och behandlas som ett parti bland andra. I riksdagen och i media.

Det kan han nog glömma.

Sverigedemokraterna har sina rötter i den svenska nynazismen och nyfascismen. Partiet bildades bland annat av personer med bakgrund i nazistiska Nordiska rikspartiet och fascistiska Nysvenska rörelsen.

Åkessons företrädare på partiledarposten, Anders Klarström, med bakgrund i Nordiska rikspartiet dömdes bland annat för att ha mordhotat TV-legenden Hagge Geigert. Han kallade honom ”ditt äckliga lilla judesvin”.

Under den väl polerade ytan med blågula tröjor och folkmusik finns mycket av de värderingar som en gång byggde partiet kvar.

Övriga partier gör helt rätt som håller rågången mot SD tydlig.

För den som vill läsa mer om Sverigedemokraterna rekommenderas tidningen EXPO:s temasida.

Jimmie Åkessons tal

Tema: Glada, främst blonda, ungdomar i likadana t-tröjor som applåderade.

Retoriskt knep: Framställde sig som ett offer.

Vad han vill att du ska tänka: Att han inte är rasist.

Vad han inte vill att du ska tänka: Att han är rasist.

Aftonbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt