lördag 9 juli 2011

Invandringskritisk invandrare hotad

NORGE Adil Khan, domare i norska motsvarigheten till Talang, uttalade sig nyligen kritiskt om den norska invandringspolitiken. Något som skapat stor debatt i sociala medier och även resulterat i flera dödshot.

Det var i senaste numret av Det Nya som 28-åriga Khan kritiserar den norska integrations- och invandringspolitiken.

- Jeg mener løsningen er ganske enkel: Skal du bo her, i det rikeste og mest fantastiske landet du kan tenke deg, må du lære deg norsk, ta av deg den greia du har på hodet og oppføre deg som en nordmann. Følg reglene. Og oppfører du deg dårlig, slåss, selger dop eller voldtar, da skal du ut, er noe av det «Norske Talenter»-dommeren sier i intervjuet.

Han får stöd av bland annat regissören Ulrik Imtiaz Rolfsen, som jobbat tillsammans med Khan i en dramaserie.

- Det viser at Adil er tøff og ærlig. Han vet så inderlig godt hvor mye pepper han vil få med slike utsagn. At han bruker sin posisjon, som en av de mest kjente og respekterte nordmenn med innvandrer-bakgrunn, viser at han også orker å bære de byrder det medfører å være en foregangsperson.

- Nordmenn gir og gir og håper på å få takknemmelighet tilbake, men mange opplever dessverre at de som kommer hit ikke respekterer sitt nye land og samfunn. Da føles det som om vi blir hånet av de som mottar hjelpen. Det ødelegger for de mange innvandrerne som ønsker og evner å respektere det nye landet de har flyttet til, sier 39-åringen.

I ett blogginlägg på onsdagen skriver Khan att hans uttalande rönt stor uppmärksamhet och att hans inbox fyllts med hot. I sociala medier, som Facebook och Twitter, har diskussionerna gått höga. Inte helt olikt situationen med Per Gudmundson nyligen alltså.

Khan har en gång tidigare tagit emot hot efter ett uttalande om ”de trangsynte, ekstremistene i det pakistanske miljøet som står i veien for ungdommens frie utvikling”.

VG

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt