fredag 15 juli 2011

New York i chock 8-åring styckad av galning

VANSINNESDÅD I måndags var den 8-årige Leibby Kletzky, en ortodox judisk pojke, för första gången tillåten att gå hem själv från Yeshiva day camp i Brooklyn, New York. Vid 17-tiden lämnade han skollägret för att möta sin mamma men grabben gick vilse. På övervakningsbilder (CCTV) har polisen kunnat följa hans vandring. Vid 17.30-tiden syns han stiga in i en bil. Vid 18.30-tiden larmar hans mamma en medborgargrupp som försöker bidra till säkerheten i området. De i sin tur larmade polisen.

På tisdagen fortsätter man sitt sökande efter grabben. På fler videosekvenser syns grabben tillsammans med gärningsmannen. På onsdagen efter en del detektivarbete får man fram hans adress i Brooklyn. Man slår till mot huset bara för att finna gärningsmannen, en del blodiga knivar och grabbens styckade kvarlevor i frysen.

Gärningsmannen Levi Aron, 35 år, grips. Han berättar i förhör att han lät Leibby Kletzky sova över hos honom och att han tänkte släppa Leibby Kletzky under tisdagen. Men så såg Aron en del flygblad med pojkens bild och polispådraget och fick panik. Då kväver han grabben och styckar honom.

Levi Aron erkänner inget brott och anser sig vara oskyldig. Han erkänner dock att han tagit pojken. Under sitt erkännande sa han:

”I understand this may be wrong and I’m sorry for the hurt that I have caused”.

Redan nu säger hans advokat att Levi Aron är psykiskt störd, som hör röster.

New York och övriga landet är i chock. Luttrade poliser som är vana vid vansinnesdåd av alla de slag säger att detta trotsar all tänkbar logik, att mörda och stycka en oskyldig liten pojke. I onsdags kväll samlades tusentals i Brooklyn för en minnesstund över den mördade Leibby Kletzky.

ABC
NBC New York
MSNBC
MSNBC
NY Times

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt