tisdag 5 juli 2011

Förenade i hat: islamisterna och vänstern

FÖRENADE I HAT Jamie Glazov, kanadensisk historiker, född i forna Sovjet där båda föräldrarna var dissidenter. Är chefredaktör för konservativa Frontpage magazine som startades av David Horowitz. För den PI-läsare som är engagerad i motståndsrörelsen mot de värsta -ismerna: islamism, jihadism, fascism, socialism, kommunism och nazism är detta nätmagasin en guldgruva av tankeväckande och intressanta inlägg, debatter och symposier.

I denna intervju från november 2010 talar Jamie Glazov främst om sin senaste bok ”Showdown with Evil – our struggle against Tyrrany and Terror” där han redovisar de bästa 29 intervjuerna som han gjort för Frontpagemag.com under de senaste åren med ledande intellektuella och experter inom olika områden. Bokens viktigaste slutsats är att vi frihets- och demokratiälskande befinner oss i krig med jihadismen, att vi har både yttre fiender i delar av den muslimska världen, och inre fiender i form av odemokratiska och förtryckande muslimer som invandrat till Sverige. Kriget mot jihadismen ses främst ur ett amerikanskt perspektiv, men om man ser den amerikanska demokratins fortlevnad som en förutsättning för Europas och Israels frihet är det inte kontroversiellt.

Jamie Glazov konstaterar att vänstern kontrollerar samtalet i media såväl i USA som i Europa. Vad som får sägas och inte, om vad vi får tala är klart stipulerat och bryter man reglerna blir man hatad, hotad och utfrusen. Epitet som islamofob, rasist och främlingsfientlig tillgrips för att icke önskade debatter ska kvävas i sin linda.

I dagens USA kallas inte massmordet av tretton och skadeskjutningen av ytterligare 29 på militärbasen Fort Hood i Texas i november 2009 vid sitt rätta namn; extrem islamism. Den amerikanske majoren och psykiatern av palestinsk börd Nidal Malik Hassan gastade ”allahu akhbar”, när han började skjuta, just som sig bör när man är självmordsbrottsling. I USA föredrar man att hitta andra orsaker till brottet än jihad. Det är alltför ”känsligt”: inte vill vi stöta oss med muslimerna, vi kan bli mördade och våra länders ekonomi kan skadas! Vi har blivit sanna dhimmis i hela Västvärlden, d.v.s. sådana som islamisterna vill att vi icke-muslimer ska vara. Mesiga i kvadrat. Dumma. Troende att extremister nöjer sig med kompromisser. Att de går att resonera med.

Idag utkämpar de demokratiska länderna ett krig mot den totalitära islamismen som till sin natur är en kombination av kommunistiska och nazistiska principer. Obama-administrationen lägger locket på, vill inte kännas vid vilket enormt hot den extrema islamismen, med Iran och palestinierna i spetsen, utgör.

Argumentet om att ”också kristna och judar dödar, inte endast muslimer” som ofta hörs i svenska media diskuterar Jamie Glazov utförligt. Han konstaterar att det är väldigt ovanligt och att om det sker finns inget stöd, inga uppmaningar till mord av icke-kristna, icke-judar i bibeln. (Timothy McVay, då? Jo, han mördade oskyldiga civila, dock inte p.g.a. att han var kristen utan trots att han var det.) Detta i motsats till i koranen som är fylld av uppmaningar, dessutom direkt från deras gud, att mörda oskyldiga icke-muslimer. De manliga självmordsbombarna belönas dessutom med en hoper oskulder att våldta, medan de kvinnliga belönas med godsaker i den muslimska himlen. Ja, det kan inte bli annat än våldtäkt när oskulden är könsstympad och hon föredrar då säkert att äta godis framför att idka sex.

”Showdown with Evil” är en uppföljning av den tidigare boken ”United in Hate – the Left’s Romance with Tyrrany and Terror”. Varför var det nödvändigt för 50 miljoner ryssar, 70 miljoner kineser, tre miljoner kambodjaner, tiotusentals kubaner att dö under den totalitära kommunismen? Varför detta lidande? Hur kan vänstern fortfarande romantisera socialismens och kommunismens illdåd? Jamie Glazov menar att vänstern har en totalitär dröm om att skapa himmelriket på jorden, ett klasslöst samhälle och för att lyckas med det måste kapitalismen krossas och det USA de hatar gå under. Den grupp som lika mycket hatar USA och kapitalismen idag är den extrema islamismen. Därför lierar sig vänstern med jihadismen, med den palestinska drömmen om att förinta Israel och den muslimska avsikten att förvandla Europa och USA till lydstater under sharia.

På youtube finns flera inslag med Jamie Glazov, väl värda att lyssna och titta på, exempelvis de fyra delar där han talar om boken ”United in Hate”.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt