torsdag 28 juli 2011

Bon voyage, Simon Fors

Lyssna: Vänsterpartist riskerar uteslutning

VÄNSTERHAVERI Simon Fors, vänsterpartist i Pajalas kommun- och landstingsfullmäktige, tillhör de något mer rabiata vänsteranhängarna – milt uttryckt. Han har hamnat i rejält blåsväder efter att ha twittrat saker som”inga moderater förtjänar något annat än bly” och ”alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?”, för vilket han polisanmäldes. Nu kräver flera partikamrater att han utesluts.

Vid ett medlemsmöte i början av juni togs fallet Fors upp och många var upprörda över hans uttalanden. Pekka Hyötylä, ordförande för Vänsterpartiet i Haparanda, berättar:

– Vi kom överens helt enhällig att vi gillar inte hans tankegångar, vi har inte alls samma människosyn som Simon Fors har. Vi respekterar alla människoliv.

Hyötylä mailade Fors och gjorde klart vad V i Haparanda tycker och uppgav även att de tagit kontakt med Distriktstyrelsen om att han borde uteslutas från partiet på grund av hans extrema åsikter.

– Han kanske inte menar själv att göra någonting. Om han beskriver att man kan döda någon annan, varför inte kan inte någon annan människa göra på samma sätt? Politiker måste stå bakom varenda ord som vi skriver och säger. Oavsett om det är på Twitter, Facebook eller var som helst. Vi måste vi stå bakom det, och ta konsekvenserna av det, säger Pekka Hyötylä.

Fors själv tar det hela med ro:

- Jag har inte hört ett smack. Jag är helt lugn, har tillit till rättsväsendet och till yttrandefriheten. Inte blir det någonting av det tramset, säger Simon Fors om polisanmälan.

- Lokalt i Haparanda har de inte ett jota med det att göra. Om ett medlemsmöte i Pajala eller ett distriktsmöte skulle be mig lämna mina uppdrag skulle jag göra det, ett politiskt uppdrag har man fått till låns, säger Simon Fors.

SR
NSD
Simon Fors twitterflöde

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt