torsdag 14 juli 2011

Hundrafemtio muslimer ska skickas tillbaka till Italien

UTVISNINGAR Drygt 150 muslimer bor på Åtorps herrgård utanför Munkedal. Och de har sökt asyl i Sverige. Men här blir de inte långvariga. En del har redan fått avslag på sina ansökningar om asyl. Anledningen är att samtliga är italienska kvotflyktingar och alltså redan har uppehållstillstånd i Italien och då kan de inte ovanpå det söka asyl i Sverige.

- När det rör personer som redan fått skydd, så har jag under mina tio år på Migrationsverket inte stött på ett fall där det kommit upp en fråga om att vi ger skydd åt en person som redan har fått skydd i ett europeiskt land, säger Oskar Ekblad, avdelningschef på Migrationsverkets asylprövningsenhet. Det som den sökande måste bevisa är att man ingenstans i det landet kan få skydd undan förföljelse.

Gruppen hävdar att man utsatts för hot och trakasserier av kalabriska maffian och vägrar åka tillbaka. Den italienska borgmästaren i byn Riace i sin tur säger att enda anledningen till att man valt Sverige är för vårt generösa bidragssystem, som kan försörja dem livet ut. Och Riace vägrar att ta emot gruppen.

Sverige tänker dock skicka tillbaka samtliga, men man vet inte vart i Italien.

SVT

Parentes: Vid 01:54 nedan nämner man i reportaget ”ensamkommande flyktingbarn” och illustrerar med småflickor. Otroligt förljuget av SVT.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt