måndag 25 juli 2011

Körde ihjäl äldre man nu är de släppta ur häktet

DÖDSKRASCH Den 7 juli vid 22.30-tiden satte sig Ove Hansen, född 1936, för att vila i en busskur i Landskrona när han var ute med barnbarnets hund Bella. Strax därpå kördes han brutalt ihjäl när fyra (troligen påverkade) grovt kriminellt belastade tonåriga invandrare i en bil jämnade busskuren med marken. Ove hade inte en chans. Gänget flydde från brottsplatsen men greps av hundpatruller. Bella överlevde kraschen och fördes svårt skadad till djursjukhuset i Helsinborg.

I förhör har de pressats men samtliga nekar till brott, det vill säga ingen vill träda fram som chauffören. Den 11 juli häktades kvartetten misstänkta för medhjälp till grovt vållande till annans död och medhjälp till grov vårdslöshet i trafik. Samtidigt har utredningen fortsatt, där bilen (och platsen) genomgått en grundlig teknisk utredning i jakten på fingeravtryck och annat samt att man då inväntade provsvaren om gänget var påverkade av alkohol och/eller droger.

Idag kommer beskedet att samtliga fyra har släppts. Man bedömer att de inte längre kan prata ihop sig. De är dock fortfarande misstänkta för dödskraschen.

De fyra, två från mellanöstern och två från balkan, är välkända för polisen och har flera brott på sina samveten bland annat grov misshandel, misshandel, grovt olaga hot, olaga hot, förgripelse mot tjänsteman, våldtäkt, grov stöld, stöld, försök till stöld, häleri, skadegörelse, olovlig körning, narkotikabrott, grovt rån (bankrån), våldsamt motstånd, drograttfylleri, med mera. Ingen av dem har något körkort heller, där två av dem har fått sina indragna tidigare. Två i gänget ingår även i en omfattande stöldutredning.

Domstol

Lunds tingsrätt, mål nr B 3804-11

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt