söndag 17 juli 2011

PI tar nu även emot donationer via Bitcoin

DONATIONER Som bekant är PI:s budget ständigt ansträngd. Efter den nödvändiga uppgraderingen till en kraftfullare server nyligen blev vår månadskostnad rejält dyrare och våra medarbetare lägger dagligen ned otaliga timmars ideellt arbete på verksamheten. Utöver detta har vi dessutom flera planer på att utveckla PI ytterligare framöver (den första större överraskningen väntar i slutet av sommaren…), vilka kommer kräva ännu mer resurser.

På grund av samhällsklimatet i Sverige, med hot och trakasserier av oliktänkande, har vi hittills tyvärr ej lyckats få till stånd alla olika typer av donationsmöjligheter som vi velat. Våra läsare efterfrågar fler och smidigare donationsmöjligheter, vilket vi också alltid jobbar på så gott det går.

Av denna anledning introducerar PI idag möjligheten till donationer via Bitcoin.

För att donera till PI via Bitcoin, skicka helt enkelt valfri summa till:

Bitcoin-adress: 16D3tCymUWVBT5k9m4LJSJfHqTz8usNVYS

Bitcoin är en ny betalningstyp på internet som gör det möjligt för vanliga människor att globalt kunna skicka pengar till varandra, skicka donationer till godtyckliga aktörer, eller till och med shoppa på internet, och detta helt utan några avgifter eller förseningar, betalningarna är mer eller mindre omedelbara.

Med korrekt handhavande blir dessutom Bitcoin-betalningarna fullständigt ospårbara, det vill säga om man av någon anledning skulle vara orolig för att ens identitet skulle kunna förknippas med donationer till oss så kan Bitcoin vara ett bra alternativ.

Alla donerade summor, stora som små, uppskattas och är till stor hjälp för PI:s verksamhet!

Följande adresser rekommenderas om man vill lära sig mer om Bitcoin:

http://www.weusecoins.com/
https://en.bitcoin.it/wiki/FAQ
https://en.bitcoin.it/wiki/Trade
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt