torsdag 14 juli 2011

Socialtjänsten anmäler sina kollegor

ANMÄLAN En något besynnerlig historia. Den 3 maj stiger en nigeriansk kvinna med två småbarn in till polisen i Stockholm. Hon säger sig ha uppehållstillstånd i Italien, är medborgare i Nigeria men har varken pengar, husrum eller ID-handlingar. Hon kan sedan inte förklara hur eller varför hon kommit till Sverige. Kvinnan uppger att hon kommit till Filipstad där hon för sina sista pengar tar in på hotell med barnen.

Trots okunskaperna i svenska uppger kvinnan att hon haft kontakt med socialtjänsten i Filipstad som beslutade att skicka dem vidare till Stockholm för att där ordna med sina papper. Socialjouren ringer då socialtjänsten i Filipstad och frågar varför de skickat familjen vidare utan att veta vad som skulle hända sen. Kritiken ligger främst i att de inte ordnade husrum och pengar till mat vid ankomsten. Socialtjänstchefen svarar att det var fel, men man gjorde bedömningen att de inte hade något ansvar för familjen.

Nu har Socialtjänsten i Stockholm har anmält sina kollegor i Filipstad för deras agerande till Socialstyrelsen. Vad som hände med kvinnan vet inte PI men hon torde vara här illegalt.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt