torsdag 19 maj 2011

Zigenare kör växlingstricket The Change Raising Con

ZIGENARE Ett bedragande zigenarpar har rört sig i Vasa och Laihela i Österbottan (västra Finland) de senaste dagarna.

På tisdagskvällen hade paret gjort uppköp vid en butik i Vasa. Vid har mannen har betalt inköpen på cirka 20 euro med en sedel av stor valör. I samband med betalningen hade mannen lyckats lura till sig flera hundra euro av kassören. I princip handlar det om att förvirra expediten där man vill växla sedlarna fram och tillbaka. Samma kväll hade paret besökt en butik i Laihela och även därifrån lyckats lura till sig ytterligare en stor summa pengar.

Så här går det till

Ett exempel är från en likartad bluff för några månader sedan i en svensk skoaffär:

En zigenarkvinna klev in och köpte skor för 80 kronor. I kassan sträckte hon fram en tusenlapp och fick tillbaka 920 kronor, enligt personalen. Blixtsnabbt gömde hon undan de 400 kronorna och i det skedet begär man nya 400 då zigenarkvinnan hävdade att hon bara fick tillbaka 520 kronor och krävde resterande. Men det gick inte personalen med på. Kvinnan

Aktuellt par

Enligt tips som kommit till polisen så har paret före Vasavisiten rört sig i södra Finland. Nu efteråt är de troligtvis på väg norrut. Paret kör en silverfärgad Ford Mondeo av sedanmodell. Bilen har engelska registerplåtar med registernumret PN52 DPY. Paret har även med sig en liten flicka.

Polisen tar emot tips om parets rörelser på tel. 071 87 49350 eller per e-post på adressen rikostorjunta.pohjanmaa@poliisi.fi.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt