tisdag 24 maj 2011

Skar av näsa och öron på flickvän

DANMARK Fastspänd erkände i dag en 30-årig palestinsk man att han misshandlat och stympat sin flickvän i oktober 2009 genom att skära av hennes näsa och öron.

Mannen har fått en diagnos som psykotisk och då han i dag deltog i rättegången i Aarhus bevakades han av tre poliser och var fastspänd.

Han erkände att han den 11 oktober 2009 skar av båda öronen och näsan på sin dåvarande 22-åriga flickvän.

Då kvinnan blev inlagd hade hon med sina öron var för sig och näsan hängde kvar i en hudsträng. Dessutom var hon snittad i mungiporna och gommen.

Mannen erkände också att han stack ner en rörtång i halsen på kvinnan och slog på hennes knä med en hammare upprepade gånger. Kvinnan blev kvarhållen och drogad i lägenheten i tre dygn.

Tvångstankar och svartsjuka ska ha varit orsaken till den grymma behandlingen, enligt mannen, som själv ringde till polisen och uppgav att han hade misshandlat flickvännen.

Efter samtalet flydde han utomlands men greps på en rastplats i närheten av Hamburg redan dagen efter misshandeln. Där blev han inlagd på en psykiatrisk avdelning tills han kunde utlämnas till Danmark.

I läkarintyg som lästs upp under tidigare domstolsförhandlingar beskrevs hur mannen höll fast kvinnan i bakhuvudet med den ena handen medan hon låg i deras säng och med den andra handen utförde de skarpa snitten med en kökskniv. Vidare står det att överfallet inte skedde i affekt utan snitten gjordes medvetet och med kirurgisk precision.

Det rättsmedicinska rådet har redan förklarat mannen som sinnessjuk i gärningsögonblicket, vilket innebär att han undgår fängelse.

Dom väntas på onsdagen då kvinnan också ska vittna.

Ekstra Bladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt