tisdag 17 maj 2011

Låt inte intoleranta mjukisliberaler utreda rasismen

TRAVESTI Johan Lundberg, chefredaktör på Axess, frågar sig i en debattartikel på Newsmill hur seriöst man kan ta regeringens satsning mot ”främlingsfientlighet och rasism” med Bengt Westerberg vid rodret, en man som visat sig tillhöra den allra värsta sortens mångkultursvurmare och politiskt korrekta politruker. Även Aftonbladets tramskampanj ”Vi gillar olika” får sig en släng med sleven.

Det var då valresultatet 1991 stod klart och Ny Demokratis Ian Wachtmeister och Bert Karlsson intog TV-studion som Bengt Westerberg, då partiledare för Folkpartiet, öppet visade sitt totala förakt för demokratin inför svenska folket genom att resa sig och lämna studion.

Lundberg konstaterar att samma Westerberg nu alltså utsetts till att utreda ”främlingsfientlighet och rasism”, ett uppdrag han kommenterade med orden: Varje ny generation måste vinnas för tolerans och demokrati.

Man kan undra om det inte är att sätta bocken som trädgårdsmästare, när man tillsätter en person för att utreda hur människors bör bli mer toleranta och demokratiska, som själv, åtminstone 1991, lyckades ge intoleransen mot annorlunda åsikter och mot demokratiskt valda partiledare ett ansikte. Bengt Westerbergs beteende 1991 var på intet sätt unikt.

Det förebådade ”Vi gillar olika”-kampanjen 2010, där man med kavajslagsknappar visade att ens gillande av det ”olika” åtminstone inte utsträcktes till ett nytt parti som svenska folket valt in i riksdagen. Ett demokratiskt val som nu alltså integrationsminister Ullenhag ser som ett incitament för att ändra på folks åsikter, vilket han hoppas skall kunna ske via skola och utbildning. ”Behovet av att utreda frågorna ökade när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen”, säger Erik Ullenhag till Svenska Dagbladet.

Med anledning av Westerbergs tidigare ställningstaganden och Ullenhags nu aktuella uttalanden, finns anledning att dra öronen åt sig. Borde inte en utredning om främlingsfientlighet och rasism göras på så opartisk grund som möjligt, utan att allmänheten får känslan av att utredningen styrs av förutfattade meningar och underliggande syften att påverka framtida valresultat?

[...]

Det vore kort sagt olyckligt om Bengt Westerberg med sin utredning om rasism och främlingsfientlighet mot sin vilja bidrar till en sådan här utveckling. Förutsättningarna för att komma till rätta med dylika problem torde dock öka om utredningen gjordes av flera sakkunniga specialister på området snarare än av en ensam före detta politiker. Tveka inte Bengt Westerberg, bjud in till en bred, parlamentariskt representativ utredning!

Newsmill

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt