söndag 15 maj 2011

Asylsökande bakom brutalt åldringsrån

ÅLDRINGSBROTT Den 85-åriga kvinnan rånades på eftermiddagen den 4 mars i centrala Tingsryd när hon var på väg hem från Swedbanks kontor till sin lägenhet i centrala Tingsryd – stödd på en rullator. Hon hade tagit ut 4 000 kronor som hon skulle använda vid ett inplanerat tandläkarbesök. När hon tryckt in portkoden blev hon nedslagen och rånad.

Gärningsmännen fick med sig hennes handväska och kontanterna när han försvann från platsen. Slaget som träffade henne var så hårt att hon fick en hjärnblödning och flera frakturer i ansiktet. Hon fördes sedan i ambulans till Växjö lasarett där hon fick vårdas under ett par veckor.

Polisen la ned stora resurser på att gripa gärningsmännen, och till sin främsta hjälp har man bilderna från Swedbanks övervakningskameror. Häromdagen greps två asylsökande, 23-årig kvinna och en 30-årig man, bosatta i Tingsryds kommun samt en tredje, en 17-åring från Åstorps kommun. Polisen är övertygad om att rånarna såg när pengarna togs ut och bestämde sig då för att slå till mot den försvarslösa 85-åringen. Trion gjorde inget bankärende utan valde i stället att följa efter kvinnan. Alla tre förnekar brott men har olika versioner om vart de tog vägen efter besöket på Swedbank.

Växjö tingsrätt häktade samtliga tre inblandade på sannolika skäl misstänkta för grovt rån. Åtal ska vara väckt senast den 27 maj.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt