onsdag 4 maj 2011

Vänsteraktivisten Åke blev Mohammad Muslim

MEDIALT MISSTAG Är det någon som känner till Åke Eneborg? Trodde väl inte det heller. Om ni tittar på bilden är det mannen till vänster. Han är konvertit och kallar sig numera Mohammad Muslim och är imam. Åke Eneborg äter numera på golvet och är före detta ”vänsteraktivist”. Kompisen till höger är också konvertit och heter Max Dahlstrand. Han och Åke Eneborg återfinns i sunni-islamska Masjid Aysha-moskén (källarmoské) på St: Eriksgatan i Stockholm och inriktningen kallas för Deobandi vilket kan härledas till Indien.

Det finns även i Pakistan där bland annat en islamisk politisk gren heter Jamiat Ulema-e-Islam. Dessa är strikt rigida och sharia-anhängare. Det finns åtskillig kritik utomlands mot deobandis genom åren. Framförallt har de utlyst fatwas mot att kvinnor inte ska klä sig sedeslöst (i meningen västerländskt). Deobandis är vad man kan kalla för lågintensiv (politisk) islamisering som jobbar hårt för ett maktövertagande.

För att addera ytterligare en dimension ska man titta på deras moské i Stockholm. Där bedrivs madrasa – koranskola för barn. Man har även lektioner i arabiska för män och kvinnor men då könsåtskilda. Bilden är från källarmoskén direkt från deras hemsida år 2010.


Media frotterar sig med islamisterna

PI tog för en tid sedan upp intervjun med Ammar Daoud som i SVT:s lokalnyheter i Malmö, där han fick närmast representera den gemene muslimen på gatan med anledning av bombdådet. Sydnytt glömde en vital del: Ammar Daoud är islamist, pro-sharia och kräver åtskiljande av kvinnor och män mm. Han är även engagerad i en nu stängd islamistisk källarmoské på Rosengård samt har många radikala kopplingar, där en del är extremister hard core.

Samma sak var det med Åke Eneborg i december. Sveriges Radios P1 lät Åke Eneborg komma till studion för att där representera den gemene muslimen och ge sin syn på saken om bombdådet och efterverkningarna.

Intervjun med Eneborg startar ungefär 4 min in, efter intervju med brittisk expertis.

SVT försöker förstå

I SVT:s aktuella serie ”Från Sverige till himlen” har programledaren nu stiftat bekantskap med Åke Eneborg. Programledaren försöker förstå vad som gör att en människa så drastiskt plötsligt förändrar sitt liv.

Hur kommer det sig att en kille som heter Åke bestämmer sig för att konvertera och ta namnet Muhammad Muslim?

Se hela avsnittet

SVT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt