söndag 1 maj 2011

Utländsk mamma dömd för barnmisshandel

BARNMISSHANDEL En utländsk mamma misshandlade sina två tonåriga barn vid flera tillfällen genom att slå dem med handen över ryggen och även med en kvist från ett påskris. I rätten förklarade kvinnan att hon använt sig av våld i uppfostrande syfte. Barnen misskötte sin skolgång och lyssnade inte på hennes tillsägelser. Modern framhöll att hon själv fick aga som barn och inte hade en tanke på att det var förbjudet i Sverige.

Men Norrköpings tingsrätt godtog inte hennes okunskap om att aga är förbjuden i Sverige och dömde kvinnan till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Tingsrätten slog fast att kvinnans förklaring att hon kommer från en annan kultur där barnaga är inte är förbjuden inte kan beaktas. Att slå sina minderåriga barn är allvarligt, också om det sker i kulturer med andra värderingar framhåller tingsrätten. Rätten pekar särskilt på FN:s konvention om barnens rättigheter från 1989, den så kallade barnkonventionen. Enligt den, understryker rätten, ska barn skyddas från alla former av fysiskt eller psykiskt våld från föräldrar och andra vårdnadshavare. Barn ska inte utsättas för aga eller annan förnedrande bestraffning och inget våld mot barn är försvarbart.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt