söndag 8 maj 2011

Tyskland: 223 tungt kriminella libaneser kan inte utvisas

Droghandel i Berlin

KRIMINELLA INVANDRARE Tidningen Bildt rapporterar att mer än 200 tungt kriminella brottslingar med libanesiskt medborgarskap inte kan utvisas från Tyskland.

Anledningen? De libanesiska myndigheterna vägrar helt enkelt att ge dem inresetillstånd.

Listan på de brott som dessa libaneser har på sina samveten är mycket lång, och spänner alltifrån mord och misshandel till grov utpressning och handel med heroin.

Tidningen Bildt publicerar brottsregistret för samtliga 223 libaneser, och kallar den för "Skamlistan". Det sammanlagda straffvärdet för de brott dessa brottslingar begått uppgår till 925 år.

Roman Reusch, tidigare chefsåklagare för en avdelning inom Berlins åklagarmyndighet som är inriktad på att bekämpa svårt yrkeskriminella ungdomar, skriver i en rapport att:

Inom libanesiska familjer i Berlin finns det tydliga tecken på att man föds in i en yrkeskriminell värld.

Ungdomarna som ingår i dessa klaner vet givetvis om att deras handlingar är kriminella. Men de har utvecklat en mentalitet av självbetjäning, som går ut på att de tar det de vill ha, och gör vad de vill.

Bakgrund

Det bor cirka 37,000 libaneser i Tyskland. Många av dem är inte intresserade av att integrera sig i det tyska samhället, trots att de bott i Tyskland under decennier.

Däremot är de mycket intresserade av att få socialbidrag. Hela 90 procent (!) av de 37,000 libaneser som bor i Tyskland inkasserar det så kallade Hartz IV-stödet till långtidsarbetslösa, jämfört med 7.5 procent av infödda tyskar.

Varför får vi inte ta del av liknande information i Sverige?

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt