söndag 22 maj 2011

Äggkastning på brandmän i Malmö


Visa större karta

MALMÖ På fredagen brann det på Professorsgatan i Malmö vid två tillfällen varpå räddningstjänsten ryckte ut och blev utsatta för äggkastning.

Det första larmet kom vid halv fem då en brand hade brutit ut i en lägenhet på Professorsgatan. Branden visade sig dock vara en torrkokning. Medan räddningstjänsten arbetade fick de ägg kastade på sig.

Vid halv sju började det att brinna igen på samma adress, denna gång i en container. Då räddningstjänst kom fram och påbörjade släckningsarbetet blev de ännu en gång attackerade med ägg, varpå de lämnade platsen.

Räddningstjänstens tidigare avslut gjorde att branden tog sig efter en stund och många boende i området ringde och påpekade att de inte hade utfört ett ordentligt släckningsarbete. Räddningstjänsten begärde då eskort av polis och först när de var på plats kunde släckningsarbetet avslutas ordentligt.

– Vi vill arbeta under säkra förhållanden. Vi vet ju inte vad det är som kommer flygande, det går inte att se om det är ägg eller stenar, säger Tommy Norlander vid räddningstjänst.

Sydsvenskan

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt