tisdag 3 maj 2011

Lars Hedegaard dömd för rasism

DANMARK Ordföranden för Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, dömdes på tisdagen av Østre Landsret för rasistiska uttalanden till böter på 5 000 danska kronor. Hedegaard ska bland annat ha sagt att ”när en muslimsk man våldtar en kvinna, är det hans rätt att göra det”.

Domen i Østre Landsret kommer efter att han först friats av byretten i Frederiksberg i januari. Då konstaterades att uttalandena visserligen är att betrakta som förolämpande, men att det inte var menat att nå en större publik.

Det var under en 35 minuter lång intervju i december 2009, som publicerades på snaphanen.dk, då orden fälldes.

Hedegaard har uppgett att han var införstådd med att intervjun spelades in men inte filmades för att sedan bli upplagt på Snaphanen utan hans godkännande.

»De voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far«, sagde han også.

I förra veckan släpptes Hedegaards bok ”Muhammeds Piger”, där han bland annat skriver om diskriminering inom islam och att alla människors öde enligt Allah är förutbestämt.

»Alle er underlagt Allahs vilje, men han behandler dem forskelligt – uden i øvrigt at angive andre kriterier for forskelsbehandlingen end sin egen vilje«, står der.

Politiken

Debatt från 2006 med Hedegaard:

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt