onsdag 18 maj 2011

Vivallabor kränkta av SD-flygblad

Lyssna: ”Det känns kränkande”

KRÄNKT I samband med omvalet i helgen delade Sverigedemokraterna ut flygblad i bland annat mångkulturella och kriminellt belastade Vivalla i Örebro, något som gjort att vissa känt sig ”kränkta” av partiets budskap.

På flygbladets framsida finns en bild där en grupp mörkhyade människor står och väntar på bussen i Vivalla centrum, under en bild på sverigedemokraten Daniel Edström och texten ”Trivs du i det nya Sverige eller är du beredd att rösta för förändring?”.

Ayan Au Musse är en av dem som fångats på bilden.

– Att de bara kan sätta den rubriken under en bild där jag finns med, det känns rätt så kränkande. De har ingen aning om vem jag är, så hur kan de då säga att vi skulle vara sämre än de bara för att vi kanske har en annan hudfärg eller kommer från ett annat land, säger Ayan Au Musse.

Jonas Millard, distriktsordförande för SD Örebro, säger att avsikten inte har varit att kränka någon.

– Vi har inte med bilden för att kränka någon enskild person. Utan bilden är med för att visa hur det ser ut i Vivalla idag, säger Jonas Millard.

– Alltså de här områdena som har blivit, det har skapats etniska enklaver, och det menar vi att det splittrar Örebro kommun och det splittrar Sverige, säger Jonas Millard.

Flera kvinnor uppges ha hört av sig till P4 Örebro och sagt att de finns med på bilden och känner sig kränkta.

– För demokratins del så anser vi att det är viktigt att man ska kunna använda bilder idag, även om människor är med på dem som kanske upplever sig kränkta, säger Jonas Millard Distriktordförande för Sverigedemokraterna.

SR

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt