tisdag 24 maj 2011

Franska inrikesministern: utländsk arbetskraft behövs inte

FRANKRIKE Europeiska politiker går från klarhet till klarhet och använder ett rättframt och nyktert språk som skulle få Sveriges samlade åsiktsgestapo att gå i taket. Senast ut är den franska inrikesministern, Claude Gueant, som menar att utländsk arbetskraft i form av servitörer och murare inte behövs och att pratet om att Europa behöver arbetskraft bara är en myt.

– I motsats till sägnen, är det inte sant att vi har ett behov av talang, av kompetens. Det är omkring 2 000 personer som kommer hit som är kvalificerade, säger Gueant, och påpekar att Frankrike inte behöver byggjobbare eller servitörer, det finns det tillräckligt av i den franska befolkningen.

I skarp kontrast mot exempelvis Storbritannien och Sveriges tillämpas en strikt preferens för franska arbetare i Frankrike i enlighet med regeringens politik.

Gueant fick medhåll av president Nicolas Sarkozy som menar att ifrågasättandet av antalet invandrare som kommer till Frankrike varje år är sunt förnuft, i synnerhet med tanke på den höga arbetslösheten i landet.

– Med våra problem med att hitta jobb till våra medborgare, och en arbetslöshet för icke-européer på 23 procent, måste vi belysa frågan om legal invandring.

– Frankrikes aktiva befolkning växer med 110 000 årligen. Jag skulle inte säga detsamma om jag styrde Tyskland, som förlorar 100 000 aktiva människor varje år.

– Vi måste anpassa den ekonomiska invandringen till dessa realiteter och se till att våra yrkesutbildningar bättre matchar behoven i vår ekonomi.

Även i Frankrike finns dock tramsiga vänstergrupper som skriker ”rasism” åt allt och alla som inte tycker exakt likadant – och mycket riktigt har inrikesministern blivit anklagad för just det.

Daily Mail

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt