söndag 29 maj 2011

Stökiga fotbollsmatcher under helgen

FOTBOLL MED EN TWIST Under helgen har ytterligare två fotbollsmatcher utmynnat i bråk och misshandel. Ett nytt inslag i svensk fotboll som vi verkar få vänja oss vid. Dessutom meddelar FC Rosengård att man drar sig ur knatteturneringen på Bulltofta efter händelser som lett till att Skånes fotbollsförbund tvingat dem att ha med lagvärdar med speciella västar på vid matcherna.

I Norra Åsum gick det hett till under matchen mellan Åsums BK och Hässleholms IF på lördagen. Bråket startade mellan flera olika lagmedlemmar, fortsatte med att den 45-årig förälder sprang in på planen och blev där slagen i ansiktet av en spelare. Även en 17-åring och 16-åring blev slagna i ansiktet.

Två 18-åringar och en 16-åring är misstänkta för misshandel.

Kristianstadsbladet

Även i Nyköping utspelades liknande scener på lördagskvällen i matchen mellan Nyköpings BIS TFF-lag och Bethnahrin IK från Södertälje.

Det var mot slutet av matchen då spelarna skulle tacka varandra som en NBIS-spelare fick ett slag i magen, varpå pappan till den slagne rusar in på plan för att stoppa bråket och får i sin tur ett knytnävsslag i ansiktet av en Bethnarin-spelare. Pappan faller omkull och fick skador i ansiktet. Det hela eskalerar till ett fullt utvecklat slagsmål och polis larmas.

Senast 2010 var Bethnahrin inblandade i ett annat bråk (läs mer).

SN

FC Rosengård

Det var under en match på Bulltoftafältet en söndag i maj då ett antal föräldrar attackerad en domare (läs mer).

Initialt blev klubben avstängda av arrangören Husie IF men välkomnades sedan tillbaka av Skåneboll, med krav om böter på 5 000 kronor och närvarande lagvärdar vid matcherna, vilket klubben alltså inte accepterar.

–Vi känner att vi inte kan leva upp till de kraven, vi spelar fotboll någon annanstans istället så att våra pojkar inte blir lidande, säger Ulf Zeba, ungdomsansvarig på FC Rosengård.

– Vi kände oss inte bekväma i att stå där med vakter i västar som ska bevaka. Det kändes inte rätt.

Sydsvenskan

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt