lördag 7 maj 2011

När svensk trupp grep bin Ladin

BIN LADIN Paulina Neuding, journalist och chefredaktör på Neo, uppmärksammar – liksom PI gjorde i tisdags – i en ledare i Svenska dagbladet att så fort nyheten om Usama bin Ladins död nådde oss och några detaljer ännu inte kunnat urskönjas var miljöpartisten Bodil Ceballos och vänsterpartisten Hans Lunde snabbt framme för att fördöma hela operationen.

Neuding konstaterar också att Ceballos och Linde inte var ensamma. Även Veronica Palm, eventuell efterträdare till Mona Sahlin, Peter Weiderud, ordförande i socialdemokratiska broderskapsrörelsen samt Hanna Wagenius, potentiell ny ordöfrande i Centerpartiets ungdomsförbund delade samma åsikt.

Man föreställer sig hur deras operation i Pakistan hade sett ut. Hur dammet rörs upp från marken när specialtränade svenska trupper landar en helikopter i en fientlig omgivning, väller in i bin Ladins villa, duckar undan elden från hans livvakter, övermannar terrorledaren, för honom till helikoptern i handklovar inför förbipasserande och militärer från akademin i närheten som vaknat av propellerljudet och eldgivningen, och ställer honom inför rätta här hemma. Med risk för egna liv och för att bin Ladin kommer undan, tar livet av sig, eller hinner förstöra de hårddiskar som nu istället granskas av amerikanska experter.

Alltmedan Ceballos, Linde, Palm, Weiderud och Wagenius följer utvecklingen minut för minut på videolänk.

Eller så är det inte den bilden man har för ögonen när man fördömer dekapiteringen av al-Qaida, och den största segern hittills i kriget mot terrorismen. Snarare inser man att Sveriges plats är att kika ner på den internationella arenan från tryggt avstånd på läktaren, och att recensera händelseförloppet i efterhand.

[...]

Timmarna efter nyheten om bin Ladins död toppar svenska tidningar ängsligt med rykten om vedergällningsattacker.

Tänk om det vore upp till oss att förhindra dem.

SvD

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt