lördag 14 maj 2011

Socialisterna pressar piloter att avstå avvisningsflygningar

Hur det kan gå till utanför Migrationsverkets Förvar, Kållered: Socialisten som filmar övre videon frustar med fradga i mungiporna att han får minsann med polisens ‘misshandel’ av socialistkompisar – som i sin tur försöker blockera en laglig avvisning. I nästa sekvens har han gripits, och en socialisttjej får ‘utbrott’ över detta. Avvisningen gällde en zigenare som skulle skickas till Serbien.

AVVISNINGAR Vänsterextremisten Kristofer Lundberg och hans anhang från pajasorganisationen Rättvisepartiet Socialisterna greps tillsammans med drygt 90 andra för ohörsamhet mot ordningsmakten när de försökte blockera avvisningen av 14 irakier (utan asylskäl) utanför Förvaret i Kållered den 16 februari.

Under natten parkerade vänsterextremisterna flera fordon utanför grindarna till Förvaret. Ett antal av dem band även fast sig i fordonen. Polisen tvingades lyfta bort de ohörsamma representanterna för stenkastarvänstern från grindarna. 15 åtalades, däribland Lundberg, och den 19 april dömdes de till dagsböter. Lundberg och övriga har överklagat och kallar det för en ”politisk dom”. En annan som åtalades var Hanna Brown, dömd för grov misshandel till fängelse 1 år 2 månader, efter det brutala överfallet mot SD:s Martin Kinnunens sambo.

Pressar piloter

Torsdagen den 12 maj skriver vänsterextremisten Lundberg på socialisternas sida hur de kontaktar och (ut)pressar flygbolagen och piloterna att dra sig ut alla flygningar. PI tror icke en sekund på att piloterna gör det frivilligt av eget hjärta, som Lundberg låter påskina. Hög tid för polisen att titta på detta:

Arbetarsolidaritet stoppade utvisning – pilot vägrade delta i deportation

Kampen mot utvisningar fortsätter trots statens repression med polisvåld, politiska rättegångar och bötesstraff. Igår den 11 maj samlades aktivister från Aktion mot deportation Göteborg utanför flyktingförvaret i Kållered utanför Göteborg. Aktivisterna samlades för att återigen stoppa en tvångsutvisning av två irakiska flyktingar.

Redan i lördags fördes två irakiska flyktingar från förvaret i Kållered till Landvetter flygplats för att utvisas med ett ordinarie SAS flyg till Bagdad. Men efter protester från flyktingarna förstod piloterna att det var en tvångsutvisning, de vägrade då att ta med flyktingarna. Utvisningen misslyckades och Migrationsverket bokade nya biljetter, denna gång med Turkish Airlines. Flyget skulle lyfta igår eftermiddag med flyktingarna men efter påtryckningar drog sig flygbolaget ur.

Under två dagar hade Turkish Airlines kontaktats av ett stort antal människor med uppmaningen att flygbolaget inte skulle medverka i deportationen. Aktion mot deportation Göteborg var också i direkt kontakt med piloten som uppmanades att inte lyfta med flyktingar som riskerar sina liv om de utvisas. Piloten visade sedan solidaritet och stort civilkurage när han vägrade bli en bricka i makthavarnas spel och vägrade lyfta om flyktingar mot sin vilja fanns på planet.

Flygbolag får ersättning för att de på reguljära flyg tar med tvångsutvisade flyktingar. Piloter kan dock vägra ta med dem då de är ytterst ansvariga för säkerheten och det kan finnas risk för stök om människor mot sin vilja finns med på planet. Den typen av utvisningar har vid flera tillfällen stoppats av att flyktingar gjort motstånd vilket gjort att piloter inte velat flyga med dem. Detta behövdes dock inte denna gång. Piloten vägrade att delta i en tvångsutvisning.

Flyktingarna som skulle utvisas förflyttades tillbaka till förvaret i Kållered. Tvångsutvisningen stoppades dock bara tillfälligt. De sitter nu tillsammans med ett tjugotal andra irakiska flyktingar och väntar på den massdeportation som kommer ske i slutet av maj. Aktion mot deportation Göteborg och Asylrörelsens kamp mot utvisningar och för rätten till asyl fortsätter.

Kristofer Lundberg

Från SVT Debatt

Vänstextremisten Lundberg i röd tröja

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt