måndag 16 maj 2011

Hovrätten fastställer påföljden i Albymordet

MORD Gambiern Seedy Rahman Jammeh, född 1991, var skötsam, okänd för polisen och många sa bara gott om honom. Men han la sig i om andra bråkade och försökte sära på folk. Det kan ha varit mordmotivet.

Den 30 juli 2010 hade fritidsgården i Alby ordnat en libanesisk afton. I närheten fanns Seedy och kompisar vid barnpoolområdet i närheten av Grindtorpsskolan i Alby. Strax efter 00:30 kliver en maskerad fram och sköt honom två gånger i ryggen. Han levde när patrullen kom till platsen, men fick hjärtstopp i ambulansen.

Södertörns tingsrätt dömde

  • Christoffer Cansu, född 1992 och skriven i Norsborg, för mord till fängelse 7 år. Det egentliga straffvärdet är 14 års fängelse, men på grund av hans ålder halveras påföljden. Han ska utge 200 000 kronor i skadestånd till Seedy Rahman Jammehs anhöriga. Svea hovrätt fastställer
  • Williams Parkkinen, f. 1992 och skriven i Norsborg, för medhjälp till grov misshandel till fängelse 3 månader i kombination med skyddstillsyn. Det egentliga straffvärdet är 1 år och 10 månaders fängelse. Stod åtalad för medhjälp till mord. Svea Hovrätt ändrar tingsrättens dom på så sätt att hovrätten dömer Williams Parkkinen även för skyddande av brottsling, grovt brott.
  • Sherbel N, född 1992. Åtalet ogillades på grund av bristande bevisning. Stod åtalad för anstiftan till mord. Intagen på hem för sluten ungdomsvård. Svea hovrätt fastställer.

Tingsrätten ansåg att gärningen var planerad och att brottet hade karaktär av en ren avrättning.

Domstol

Södertörns tingsrätt, B 11124-10
Svea Hovrätt, B 1664-11

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt