söndag 15 maj 2011

William Petzäll: Skolan måste stoppa antidemokratiska elever

SDU-ATTACKERNA I kölvattnet efter de upprepade attackerna på Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, på diverse skolor runtom i landet står det klart att föraktet för demokratin är ett stort samhällsproblem som skolorna måste ta tag i. William Petzäll (SD), riksdagsman och aktiv i SDU, berättar själv på Newsmill om sina upplevelser.

Jag har som aktiv i Sverigedemokratisk Ungdom gjort över ett hundratal skolbesök och fått utstå det mesta. Men veckans händelse som utspelade sig i samband med ett tillståndsgivet skolbesök på hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, där en elev kastade en sten mot passagerarsidans fönster, i den bil där jag själv satt i och som resulterade i att hela rutan small och att jag fick såväl stenen som glassplitter i ansiktet, är utan tvekan den allvarligaste händelse som drabbat mig.

Redan från början var stämningen hätsk och polisen borde redan då ha varit införstådda med det föreliggande riskläget. Men polisens presstalesman i Göteborg väljer istället att nonchalant besrkiva skolbesökt som ”lugnt”, vilket inte kan ses som något annat än en direkt lögn är inget annat än och måste tolkas som ett indirekt erkännande av ännu en i raden av misslyckade insatser.

Det överfall som jag utsattes för är tyvärr bara det sista i en lång rad av attacker som drabbat sverigedemokrater i samband med skolbesök bara de senaste veckorna. Flera av mina partikamrater har den senaste tiden utsatts för bland annat olaga hot, misshandel, ofredande och försök till grov misshandel.

[...]

Inget annat parti skulle acceptera de vidriga antidemokratiska övergrepp vi gång på gång tvings utstå och där lärarna passivt eller uppmuntrande hejar på och där polisen inte ens kan garantera säkerheten. I en sund demokrati som präglas av verklig tolerans med fritt meningsutbyte borde detta vara en självklarhet. Våld mot politiskt aktiva är inte bara ett övergrepp mot den enskilde, utan mot hela det demokratiska samhället.

[...]

Om Sverige över huvudtaget ska kalla sig en fullvärdig demokrati kan inte antidemokratiska strömningar längre accepteras med samhällets tysta medgivande. Vad som krävs nu är handlingskraft från både polis, lagstiftare och inte minst från skolan. Verklig tolerans och mångfald handlar om respekt för människors olika politiska uppfattningar, det innebär inte att man måste gilla det man hör, men våld, hot eller trakasserier får aldrig under några som helst omständigheter legitimeras bara för att de inte överensstämmer med de av etablissemangets heliga politiskt korrekta budord.

Newsmill

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt