torsdag 19 maj 2011

SDU:are misshandlade igen

POLITISKT VÅLD Under riksdagens frågestund på torsdagen efterlyste William Petzäll (SD) åtgärder mot det politiska våldet. Justitieminister Beatrice Ask meddelade dock under debatten att inga nya åtgärder är att vänta. Samtidigt som frågestunden pågick inkom rapporter om att två SDU:are i Uppsala blivit misshandlade av vänsterextremister. De två ungdomarna blev attackarerade av sparkar och slag i samband med att de delade ut flygblad i centrala Uppsala.

Riksdagsledamot William Petzäll kommenterar:

– Att detta sker samtidigt som jag krävde åtgärder av justitieministern är visserligen en tillfällighet men våldet har blivit en vardag i synnerhet för kampanjarbetare i vårt ungdomsförbund. Under de senaste veckorna har företrädare blivit utsatta för stenkastning, äggkastning, våld och hot om våld när de bedrivit kampanjarbete på skolor och torg. Företrädare för ungdomsförbundet har också nekats tillträde till skolor pga att skolorna inte ansett sig kunna garantera säkerheten. Det är hög tid att regeringen vidtar åtgärder mot det politiska våldet och att statsministern ber om ursäkt för sitt uttalande från valrörelsen om att vi sverigedemokrater ska räkna med att bli utsatta för våld.

– Vi kommer i riksdagsarbetet framöver att prioritera arbetet mot det politiska våldet. Det är av hög vikt att det det politiska våldet uppmärksammas på allvar i den politiska debatten.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt