måndag 23 maj 2011

Handbollsmatch Sverige-Israel Palestinavänstern hetsar till demo

Blir det en upprepning på detta?

HETS MOT HANDBOLL Minns ni Davis Cup-matchen den 7 mars 2009 i Malmö där Israel spelade mot Sverige i en publiktom arena – på grund av hotbilden?

Det föregicks av hetsvänsterns uppmaningar att demonstrera och från olika håll framfördes önskemål från vissa håll om att matchen skulle bojkottas, men Svenska tennisförbundet och det svenska Davis Cup-laget beslöt att spela matchen. Däremot bestämde sig den lokala politiska majoriteten i Malmö under ledning av Ilmar Reepalu för att matchen skulle spelas inför tomma läktare. Detta beslut motiverades av säkerhetsskäl, med tanke på de protester mot matchen som planerades.

Polisen hade dock inte bedömt läget som ohållbart från säkerhetssynpunkt. Matchen spelades i Baltiska hallen i Malmö. Iilmar Reepalu (S) ville egentligen att matchen inte skulle spelas överhuvudtaget och hävdade i en artikel i Sydsvenskan att "över 400 barn har mördats av Israels krigsmaskin [i Gazakonflikten 2008-2009]". Internationella Tennisförbundets ordförande Francesco Ricci Bitti kommenterade Malmös agerande med: ”Säkerligen kommer vi inte välkomna Malmö stad att arrangera en sådan här match igen”. Reepalu blev också hårt kritiserad för sina antisemitiska uttalanden.

Demonstrationen arrangerades av ”Nätverket mot Israels krig och ockupation.” När dagen inföll gick hatiska muslimer (islamister från källarmoskéer)) i armkrok med sossar, vänstern inkluderat AFA mot arenan. Totalt 6000 enligt polisen. Innan avgång till arenan hölls flera tal, av bland andra Per Gahrton (MP) och Lars Ohly (V).

Det slutade med kravaller, stenkastning, våld mot åskådare.  Åtta personer greps och ett hundratal omhändertogs. Skadorna blev omfattande på inhyrda danska polisbussar till en kostnad av hundratusentals kronor. Minst två AFA:iter dömdes och ett flertal araber från Rosengård ställdes också till ansvar för våldsamt upplopp.

Efterräkningarna till matchen blev än värre än Internationella Tennisförbundet förvarnat om. Davis Cup-organisationen bötfällde Svenska tennisförbundet med 25 000 US dollar samt krävde ytterligare 15 000 US dollar för uteblivna biljettintäkter. Malmö bannlystes samtidigt som eventuell arrangörstad av Davis Cupmatcher för de närmsta fem åren och om Sverige återigen inte kan garantera att allmänheten ges tillträde till en match kommer man att förlora rätten att välja hemmaarena.

Mer video på kravallerna

Nya kravaller?

PI har inte sett något i media, och tror därför vi är först ut med att uppmärksamma detta.

Söndagen den 12 juni spelas det handboll och EM-kvalmatch i Arena Rosenholm kl 18.00 i Karlskrona mellan Sverige och Israel. Och hetsvänstern klistrar nu flygblad, affischer över hela staden och piskar upp stämningen med uppmaningar att samlas mot detta. Polisen är informerad sedan en tid men de blev överraskade vid tiden för tipset. Man hade ingen aning. Det finns också tydliga tecken till att demonstrationerna kanske blir större än vid tennismatchen i Malmö.

SSU, Ung Vänster, Vänsterpartiet, rabiata muslimer i Palestinagrupperna, Proletären, med flera, står bakom detta. Men man kan lugnt även räkna till extremvänsterns AFA:iter och inte minst på sin kant, nynazisterna som ju hatar judarna.

Miljöpartiets grundare, den verklighetsfrånvände Per Gharton (bilden), ska tala framför arenan vid 17-tiden. Han är ordförande i Palestinagrupperna, vilka till och meddelade hans kommande tal innan man fått sitt demonstrationstillstånd prövat av polisen.

Deras uppmaning

Protestera mot Israelmatchen! Söndagen 12 juni spelas en EM-kvalmatch i handboll Sverige-Israel i Karlskrona.

Blekingenätverket för oberoende, fred och alliansfrihet, en paraplyorganisation för Folket i Bild/Kulturfront, Miljöpartiet, Kommunistiska Partiet, Ronnebys Nätverk mot krig och Vänsterpartiet, ordnar protestmöte mot matchen på Arena Rosenholm kl 17.

"Idrott och politik hör ihop", säger Leif Törnqvist i Blekingenätverket. "I allmänhet är det bra att människor från länder med olika samhällsskick och kulturer idkar idrott tillsammans. Men Israel är ett specialfall eftersom Israel, precis som Sydafrika under apartheid, är en stat där människor diskrimineras på grund av härkomst och religion och alla inte har samma tillträde till idrotten."

Protestmötet är inte bara en lokal angelägenhet utan backas upp av Palestinagrupperna i Sverige, vars ordförande Per Gahrton ska tala på mötet, samt Proletären Fotbollsförening, som ordnar busstransport från Göteborg. Kontakta Bengt Frejd om du vill åka med tfn 0704-170772.

Lokalt i Karlskrona har hittills också Palestinska föreningen och Ung Vänster anslutit sig som medarrangörer och SSU deltar i förberedelserna.
Kontinuerlig information om protesterna kommer att publiceras här på Nyhetsbanken och här finns ett flygblad som du kan läsa och ladda ner.

Ulf Bjerén, Karlskrona 0455-17595

Flygbladet

PDF

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt