onsdag 11 maj 2011

Tio personer till åtta ensamkommande

TRANÅS Sverige fortsätter att serva sina nyrekryteringar från fjärran länder väl. I Tranås har kommunen beslutat att Attendo Individ och Familj ska driva boendet för så kallade ensamkommande flyktingbarn med beräknad start den 1 september i de centrala delarna av stan. Till åtta platser ska tio personer anställas – en ratio ett äldreboende bara kan drömma om.

De åtta platserna kommer att bebos av ungdomar mellan 15 och 18 år som kommer att få egna rum. Gemensamma utrymmen som kök och allrum kommer också att finnas. Småttingarna ska också aktiveras i diverse fritidsaktiviteter och få lektioner i livskunskap; matlagning, människosyn, livsstil och kulturkrockar. Det är meningen att de ska gå i skolan och på boendet lära sig saker som att tvätta, städa och laga mat.

- Vi är mycket glada över att Attendo har fått förtroendet att driva boende och boendestöd. Attendo har lång erfarenhet av att utveckla omsorgstjänster och driver idag flera transitboenden samt boenden för dem som söker asyl och för dem som redan har fått permanent uppehållstillstånd, säger Omar Elsayed , regional verksamhetschef på Attendo.

Tranås kommun fokuserar på de nya arbetstillfällen som skapas i och med det nya boendet: ungefär tio personer ska anställas och Attendo säger sig rekrytera lokalt och kompetensutveckla med syftet att få en ”bra blandning av mogna personer i verksamheten”.

Tranås kommun

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt