onsdag 11 maj 2011

Mer information om tisdagens brutala mord i Aten

MORD I ATEN Politiskt Inkorrekt har nu sökt mer information om det brutala mordet i Aten. Vi berättade tidigare idag om hur TT förvanskat även denna nyhet, och utelämnar stora bitar i pusslet då TT av någon outgrundlig anledning anser att vi svenskar inte kan handskas med sanningen så som den berättas i Grekland. Vi rekommenderar er att läsa denna post först.

Här följer en mer detaljerad beskrivning om vad som hände i centrala Aten igår morse.

Det var klockan fem på tisdagsmorgonen när den 44-åriga Manolis Kantara, chef på ett läkemedelsföretag, skyndade ut ur porten för att hämta sin bil som stod parkerad lite längre bort på gatan.

Han hade bråttom, för i lägenheten väntade hans höggravida fru Simona Vergilius, 41 år och läkare, som just berättat att vattnet gått. De skulle köra till sjukhuset för att föda parets andra barn. Även Manolis mor befann sig i lägenheten för att passa det första barnet.

Men på väg till bilen attackerades Manolis av tre individer som av flera vittnen beskrivits som araber. De var ute efter den videokamera som han hade tagit med sig för att filma födseln.

Araberna stack Manolis Kantara minst tre gånger i ryggen och i nacken, och han fick skärsår på händerna då han försökte värja sig från knivattacken. Förövarna sprang sin väg efter dådet, men blev iakttagna av flera vittnen längs vägen som uppgivit samstämmiga signalement.

Frun som väntade i lägenheten tyckte det var märkligt att Manolis inte dök upp med bilen. Hon blev än mer orolig när han inte svarade sin mobiltelefon. Hon begav sig då ner till gatan varpå hon hörde rop och skrik. Frun skyndade sig till platsen lite längre bort, där hon fick se sin man ligga död i en blodpöl på trottoaren. Chockad fördes hon till sjukhus där hon lyckligtvis födde barnet utan komplikationer några timmar senare.

Den grekiska polisen har nu iscensatt en massiv jakt på mördarna, och massmedia beskriver hur hela Grekland är i chock efter det brutala dådet. Enligt tidningen Kathimerini har polisen uppgett att mördarna har fångats på film av en videokamera som satt ovanför en videobutik i närheten av brottsplatsen.

Invånarna i kvarteren runtomkring gick man ur huse när nyheten spreds och inledde en spontan demonstration mot gatukriminaliteten och mot polisens oförmåga att skydda medborgarna.

Ett antal högerextremister vandaliserade en affär som drivs av nordafrikaner. På Alitisgatan bröt sig några högerextrema personer in hos en invandrarfamilj och orsakade skador på lägenheten. Situationen lugnade dock ner sig efter att polisens ingripit.

.

Stora delar av centrala Aten gettofierat

Tidningen Imerisia berättar om hur fruktan sedan länge råder i centrala Aten. Stora delar av centrum har blivit gettofierat, och kriminella nordafrikanska gäng styr hela kvarter.

Invånarna vittnar om otrygghet och dagliga rån, och nu kräver de mer polisresurser för att få bukt med den höga kriminaliteten som följt i spåren av den ökande illegala invandringen.

Tisdagen incident var den senaste och mest dramatiska i en lång rad brott som allt oftare faller i mediaskugga i takt med att kriminaliteten ökar i Aten.

En regeringstalesman, George Petalotis, kallade mordet för en fruktansvärd händelse, och tillade att en högre polisnärvaro och upprustning av Atens centrum står högst upp på premiärministerns prioritetslista. Samtliga politiska partier har fördömt dådet.

Atens borgmästare Kaminis gjorde följande uttalande under tisdagen:

Dagens mord är inte ett enkelt fall av ungdomsbrottslighet. Men vi tolererar inte brottslighet i någon form. Den grekiska polisen jobbar nu under högtryck för att få kontroll på situationen.

Manolis Kantara efterlämnar inte bara sin fru och de två barn han hade med henne, utan också två döttrar från sitt första äktenskap, 17 respektive 19 år.

Polisjakten pågår och inga gripanden har ännu gjorts.

Imerisia
Rizospastis
Kathimerini
Star

[För den som inte behärskar grekiska rekommenderar vi Google Translate]

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt