fredag 1 oktober 2010

Afrikansk serievåldtäktsman på turné i Norden

NORGE En 27-årig afrikansk man som under fyra månader våldtagit fyra olika kvinnor i Norge plus en avstickare till Finland åtalas idag, fredag, i Oslo tingsrätt.

Söndag den 28 oktober 2007 våldtog mannen en kvinna vid Oslo centrum. Då kvinnan gjorde motstånd dunkade han hennes huvud i asfalten och höll handen över hennes mun och näsa och klöste henne i ansiktet.

Söndag den 28 november 2007 våldtog han en kvinna i Oslo. Han slog henne i ansiktet, drog henne i håret och höll för mun och näsa. Han hotade även att döda henne.

Söndag den 20 januari 2008 överföll och våldtog han en kvinna på Vår Frelsers Gravlund, en kyrkogård, i Oslo. Då kvinnan försökte skrika tryckte  mannen in jord i hennes mun.

Lördag den 16 februari 2008 våldtog han en kvinna i en lägenhet på Blindern, det största universitetsområdet i Oslo. Här slängde han ner kvinnan på en säng och frågade om hon ville att han skulle döda henne. Här kunde dock polisen säkra fingeravtryck som ledde dem till gärningsmannen – en man från Togo i Afrika. Han efterlystes internationellt och senare i januari hittades han – på ett fängelse i Finland där han avtjänade ett straff för våldtäkt och försök till våldtäkt. Finska myndigheter skickade över mannens DNA-profil som stämde överens med de fyra grova våldtäkterna i Norge.

Aftenposten
Nettavisen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt